China, prinsă cu minciuna! Ce descoperire șocantă a făcut OMS despre covid-19 în Wuhan

de: Rosu Ioana
15 02. 2021

Apar informații noi cu privire la focarul inițial de Covid-19, apărut pentru prima dată în Wuhan. După mai bine de un an, OMS demască autoritățile din China, acuzându-le de minciună cu privire la anunțul făcut prima dată, referitor la dimensiunile pandemiei. Astfel, după o amplă anchetă a OMS, s-a dovedit că numărul persoanelor infectate era mult mai mare decât a fost anunțat.

Primele minciuni transmise de China

În urma anchetelor pe care OMS le face pentru a afla cum a apărut, de fapt, Covid-19, specialiștii au descoperit primele informații false transmise întregii lumi. Deși s-a spus inițial că era vorba de un număr de 174 de infectări, în realitate numărul bolnavilor era de aproximativ 1000. Pentru a afla cu exactitate, reprezentanții OMS au nevoie de acces la sute de mii de fiole de sânge, iar guvernul chinez nu acceptă acest lucru.

OMS a reușit să ia legătura cu prima persoană infectată, acesta fiind un bărbat în vârstă de 40 de ani, care lucra la birou și nu călătorise în alte țări. Potrivir autorităților, cele 174 de infectări fuseseră depistate atât prin teste (100), cât și prin diagnosticare (74). Chiar și așa, șeful echipei de cercetare OMS, Embarek, a descoperit că infecția cu noul coronavirus afectase de fapt peste 1000 de persoane în acea lună: „Virusul circula pe scară largă în Wuhan în decembrie”.

Potrivit profesorului John Watson, reprezentant OMS care a făcut cercetări în China, a declarat că virusul s-ar fi putut transmite de la animal la om în afara granițelor țării.

Acesta a mai afirmat, de asemenea, că cel mai probabil, infecția a pornit dintr-un “rezervor animal”, iar ulterior, o “gazdă intermediară” a transmis mai departe virusul.

În urma cercetării pe care reprezentanții OMS au realizat-o în China, mai multe teorii emise până acum de către oamenii de știință ar putea fi clarificate.

Mai mulți oameni prezentau semnele bolii

În ciuda faptului că la început nu s-au știut prea multe informații despre noul coronavirus, cercetătorul OMS, Peter Ben Embarek a dezvăluit că mai mulți oameni prezentau simptome specifice ale infecției în 2019, ceea ce înseamnă că mai multe tulpini erau deja răspândite, fără a fi studier fenomenul.

Medicii au dezvăluit că pacienții prezentau simptome grave ale bolii, însă nu se cunoșteau informații despre virusul care ar produce asemenea forme ale bolii.

Potrivit cercetătorului OMS, încă de la începutul apariției pandemiei a predominat un procent de cazuri ușoare și unul de forme grave ale infecției (15%), ceea ce înseamnă că virusul s-a propagate și a făcut victime noi într-un ritm similar cu debutul.