Chifteluțe de post, o rețetă ușor de făcut și ieftină. Care e vedeta principală a preparatului

de: Ana Chivu
31 03. 2022

Mulți oameni întâmpină câteva probleme în timpul postului pentru că poate nu găsesc rețete extraordinare pe care să le prepare. Nu trebuie să te străduiești deloc pentru că poți consuma în continuare preparatele tale preferate, dar fără carne. Cum poți să faci cele mai gustoase chiftele de post și de ce ingrediente ai nevoie? Nu sunt deloc greu de făcut și cu siguranță ai pe lista obișnuită de cumpărături produsele principale.

Rețetă pentru chiftele de post: preparatul perfect

Nu trebuie să fie un chin să ții postul Paștelui în special. Acesta este cel mai lung și mai greu, iar deseori oamenii fac diverse compromisuri și mănâncă de post doar în anumite zile ale săptămânii.

Nu trebuie să mai procedezi astfel pentru că există multe variante pentru a te bucura de rețetele adorate de tine de obicei, dar fără carne. De exemplu, chifteluțele de cartofi cu usturoi și verdeață sunt deosebite.

Ai nevoie de puține ingrediente, se gătesc ușor și rapid și cu siguranță vor fi pe placul familiei tale. Pentru un plus de dulceață ai nevoie de doi morcovi. De asemenea, ei oferă și o textură deosebită preparatului. Ceea ce nu trebuie să lipsească este verdeața.

  • Ingrediente

7 cartofi fierţi şi ulterior răzuiţi
2 morcovi fierți si răzuiţi
1 legatura ceapa verde
o legătură de pătrunjel sau mărar, tocat mărunt
sare și piper după gust
un vârf de cimbru uscat(opțional)
3 căţei de usturoi răzuiţi
50 g pesmet
ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Pune cartofii la fiert și morcovii, iar după ce s-au gătit total lasă legumele să se răcească. Decojește cartofii și dă-i pe răzătoare alături de morcov.

Amestecă bine compoziția din ei cu mărarul tocat mărunt și ceapă verde, ulterior condimentează cu sare și piper după gust. Strivește usturoi, adaugă cimbrul și patru linguri de pesmet peste, mai apoi omogenizează bine ingredientele.

Chifteluțele de post se pot face plate sau într-o formă de lingură. Dacă dorești să le oferi o textură mai crocantă în exterior, trece-le încă o dată prin pesmet.

Pune-le la prăjit cu puțin loc între ele și ai grijă să se rumenească perfect pe o parte și pe alta. Scoate-le pe un șervețel după ce sunt gata pentru ca uleiul în exces să fie absorbit.

Pentru un plus de gust, bucătarii recomandă să faci un sos răcoritor pentru ele. Poți să le servești invitaților sau familiei cu Tzatziki, care se prepară cu castraveți proaspeți, iaurt grecesc și usturoi. De asemenea, merg foarte bine și cu un sos de roșii proaspete.