Chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori. Cum arată și cine va inocula copiii

Chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori. Cum arată și cine va inocula copiii
Cum arată chestionarul pe care trebuie să-l completeze părinții pentru vaccinarea elevilor

După lungi discuții între autorități, chestionarul prin care părinții vor putea să-și exprime intenția de vaccinare a elevilor a fost validat în cursul zilei de joi. Potrivit oficialilor, acesta va fi distribuit în toate unitățile de învățământ, începând de astăzi.

Chestionarul nu obligă la vaccinare

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației, aceste chestionare vor fi puse la dispoziția părinților pentru a putea fi completate, în funcție de doleanțele fiecăruia, însă niciun părinte nu este obligat să-și exprime dorința pentru vaccinarea copilului dacă nu este de acord.
În cazul în care părintele sau tutorele legal dorește vaccinarea elevului, acesta trebuie să-și exprime obligatoriu acordul scris și să fie de față în momentul imunizării.

Cu privire la completarea chestionarelor prin care părinții își exprimă dorința de vaccinare, documentele pot fi transmise și în format electronic, nefiind obligatorie în această etapă asumarea prin semnătură.

„Începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul va fi diseminat în unităţile de învăţământ, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligaţie de vaccinare şi va fi pus la dispoziţia părinţilor în vederea completării.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Educației.

Unde și de către cine vor fi vaccinați elevii

Pentru imunizarea elevilor se vor organiza echipe mobile de vaccinare în școli, coordonate de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică.

„Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică. Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Vezi cum arată chestionarul în galeria foto  sau pe edu.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI