Chec pufos cu nucă prăjită și cacao. Îl prepari rapid, în doar câteva minute
Cum se face rapid un chec pufos cu nucă prăjită și cacao? Nimic mai simplu. În rețeta de mai jos găsiți modalitatea rapidă de a avea o gustare dulce de casă pentru toată familia. Cu ingrediente simple, la îndemână, făină, ouă, zahăr și nucă obțineți un chec delicios în 30 de minute.
Chec pufos cu nucă prăjită și cacao. Cea mai ușoară și rapidă rețetă
Desigur, pe lângă nuci se pot adăuga stafide, rahat, altfel de nuci sau fructe confiate. Checul se mai poate umple cu o cremă de nutella. Acest rețetă poate fi folosită ca bază pentru orice chec doriți să preparați. Pentru coacerea checului se folosește tava clasică de chec sau cozonac.
Să trecem la treabă!
Ingrediente pentru chec
- 4 ouă
- 150 gr zahăr
- 3 linguri apă minerală
- 1 pliculeț praf de copt
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de cacao
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 100 gr mărunțită
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
- 100 gr nucă mărunțită prăjită
Mod de preparare chec pufos cu nucă prăjită și cacao
- Se separă ouăle. Este important ca ouăle întotdeauna să le scoateți din frigider cu 30 de minute înainte de folosire pentru a ajunge la temperatura camerei.
- Într-un vas de sticlă sau de inox se mixează albușurile cu un praf de sare, până când spuma devine fermă.
- Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare până se obține o bezea lucioasă.
- Separat, gălbenușurile se fricționează cu uleiul până se omogenizează.
- Amestecul de gălbenușuri încorporează în compoziția de bezea și se amestecă ușor cu o spatulă de silicon de jos în sus.
- Se încorporează făina în compoziția de ouă, treptat, amestecând cu mișcări circulare. Nu puneți mai multă făină, aluatul trebuie să fie subțire.
- Într-o tigaie se prăjesc nucile, la foc mic. Atenție, nucile se arde foarte repede.
- După ce nucile s-a prăjit se toacă grosier cu un cuțit.
- Se toarnă o parte din compoziția de aluat, păstrându-se o parte.
- Se păstrează deoparte câteva linguri de aluat, restul se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
- Compoziția de aluat rămasă se amestecă cacao.
- Cu ajutorul unei linguri se toarnă aluatul cu cacao pe toată lungimea checului. Cu un băț de frigăruie se fac cercuri concentrice pe chec, dintr-un capăt până în celălalt. Tot acum se presară nucile pe toată suprafața checului.
- Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. Se face proba cu scobitoarea, introducem scobitoarea cât mai adânc în chec, dacă nu rămâne aluat pe ea, înseamnă că este copt checul.
- Se lasă checul să se răcească complet înainte de a fi scos din tavă.
Poftă bună!