Chadwick Boseman a murit. Actorul de 43 de ani a devenit celebru cu rolul din „Black Panther”

de: Năstase Mirabela
29 08. 2020

Este o moarte șocantă pentru Hollywood. Chadwick Boseman, actorul care a devent faimos pentru rolul interpretat în pelicula ”Black Panther”, s-a stins din viață la numai 43 de ani. Decesul a venit ca urmare a patru ani de luptă cu o boală îngrozitoare.

Chadwick Boseman a murit

Chadwick Boseman, cel care l-a interpretat pe T’Challa în filmul Marvel „Black Panther”, s-a luptat mai bine de patru ani cu cancerul de colon, au precizat membrii familiei, care au confirmat vestea morții lui chiar în această dimineață, pe Twitter.

Cu toate că ducea o bătălie cumplită cu boala, Chadwick Boseman a fost extrem de discret în ce privește suferința sa și nu a făcut-o niciodată publică. În ultimii ani însă, boala începuse să lase și urme fizice: actorul începuse să slăbească mult, iar fanii își făceau griji.

„Un adevărat luptător, Chadwick a perseverat prin tot și v-a adus multe dintre filmele pe care ați ajuns să le iubiți”, se menționează în mesajul postat de familie.

A interpretat rolul principal în Black Panther

„A fost onoarea carierei sale să îi dea viață Regelui T’Challa în „Black Panther”. A murit în casa lui, cu soția și familia alături.”

Filmul „Black Panther” a fost lansat în 2018. El a fost primul film major dedicat unui supererou de culoare. Totodată, filmul a devenit primul din acest gen care a fost nominalizat pentru „Cel mai bun film” la Premiile Oscar.

Cel mai recent film lansat în care acesta a jucat este „Da 5 Bloods” al lui Spike Lee, lansat în această vară de Netflix. Iar de curând a încheiat filmările pentru drama „Ma Rainey’s Black Bottom”, film bazat pe piesa de teatru premiată cu Pulitzer a lui August Wilson.

Chadwick Boseman s-a născut pe data de 22 noiembrie 1977, în Anderson (Carolina de Sud). El s-a remarcat în rolul jucătorului de baseball Jackie Robinson, în „42” (2013), dar şi în cel al muzicianului James Brown, în „Get on Up” (2014).