Certificatul de imunitate, introdus în Europa: la ce ajută el, în contextul pandemiei și unde îl găsești

de: Puiu Alexandru
31 03. 2020

În timp ce România se află la începutul pandemiei, din prisma numărului de bolnavi, unele țări din Europa se pregătesc deja pentru c urmează după.

După cum era de așteptat, unele state au făcut față mai bine la valul de infecții cu Covid-19. Altele, nu atât de bine. În această perioadă, a devenit evident care sunt statele care pot face față unei crize de proporții, care au un sistem medical capabil și o guvernare performantă. Fără să surprindă pe foarte mulți, cel mai bine stau nemții.

Chiar dacă au 66.711 cazuri de bolnavi confirmați la momentul redactării acestui material, numărul deceselor, de 645, este infim comparativ cu alte țări din lume. Ca referință, Franța are 44.550 de infectați și 3.024 de decese. În China sunt 81.470 de cazuri și 3304 decese. În Spania, rata deceselor este aproximativ 9%. în tim ce nemții sunt la sub 1%.

În acest context, în Germania va fi introdus ”Certificatul de imunitate”. Acest document va fi eliberat celor care s-au îmbolnăvit de coronavirus, dar au reușit să se vindece. La această oră, este general acceptat faptul că, după ce te-ai vindecat, ai dobândit imunitate la virus și nici nu mai poți fi purtător, pentru a-i infectați pe alții care sunt sănătoși.

Germania se pregăteşte să relanseze ţara după epidemie, dar vrea să se asigure că oamenii care reintră în câmpul muncii sunt sănătoşi, relatează Mediafax. Din acest motiv, un institut de cercetare le va emite celor care au fost bolnavi aceste certificate.

Nu mai puțin de 100.000 de oameni vor fi testaţi, iar guvernul va folosi datele pentru a stabili cum să ridice restricţiile pe care le-a impus pentru a ţine în frâu epidemia de Covid-19. În mod previzibil, și nemții își doresc ca activitatea economică să revină cât mai repede la normal, dar vor face acest lucru într-o manieră cât se poate de precaută.