Celentano, mesaj dureros de adevărat de Ziua Națională: ”Intri în spital mai bolnav decât ai intrat” VIDEO

Celentano, mesaj dureros de Ziua Națională a României

Celentano din serialul „Las Fierbinți” revine în atenția publicului cu un discurs extrem de emoționant și dureros care marchează cu profund regret Ziua Națională a României. Monologul actorului Adrian Văncică a devenit viral după ce fiecare român care l-a ascultat s-a identificat cu realitatea țării noastre de astăzi.

„Cui mama dracu’ îi mai arde de poezie?”

Unul dintre personajele cele mai îndrăgite ale producției de la ProTV, “Las Fierbinți”, Celentano, a fost surprins într-un moment de vulnerabilitate, la „beție”, astfel că a venit cu declarații neașteptate despre starea în care a ajuns țara noastră din multe puncte de vedere care ar conta într-o societate civilizată.

Astfel că, pornind de la sistemul medical românesc, până la cel al educației, al politicii și al culturii, îndrăgitul personaj a avut de adus multe reproșuri și dezamăgiri, pe semne că lucrurile nu se află pe făgășul normal. Scena în care Celentano este înregistrat de jurnaliști în timp ce își spune supărările a avut un succes nebănuit în rândul românilor. Cu o naturalețe și o durere izbitoare, sărmanul bețiv povestește ce se întâmplă în jurul lui.

Întrebat dacă a mai scris poezii, el devenind în urmă cu câțiva ani celebru prin intermediul versurilor emoționante transpuse în „România, țara mea”, acesta a început să-și exprime pe rând argumentele pentru care nu mai are chef de așa ceva.

„Cui mama dracu’ îi mai arde de poezie, doamnă? Dumneavoastră nu vedeți cum trăim noi? Într-un banc de-ala sec care nu-l înțelege nimeni. Un pește mergea pe un drum. Asta-i România. Îl întreb: «ce caută mă, peștele ăla pe drum?» E normal? Nu e normal, peștele trebuie să stea în apă.
Dar a ajuns peștele ăla acolo că l-a pus mă-sa, l-a pus ta-su, un senator, un deputat, pe pile. Și el când s-a văzut acolo ce face? Nimic, încearcă să meargă pe bicicletă, ca să fie el mai cu moț. Nu mai e nimic normal”, a dezvăluit acesta, potrivit ProTV.

Sistemul politic distruge viitorul țării

Celentano își varsă în continuare amarul pe clasa politică, astfel că totul este aranjat cu premeditare pentru ca lucrurile să se întâmple așa cum vor cei care ne conduc și nu așa cum este mai bine pentru cetățeni. Personajul nu a uitat să menționeze nici de drama din spitale și anume că ești sigur că intri, dar nu prea mai știi dacă ieși viu.

„Te uiți în stânga, în dreapta. Anapoda ai școala. Copiii, îi învață în școală, tango. Termină școala, dă copilul de viață, surpriză! În viață se joacă călușarul. Știți? Nu știm. Păi de ce, mă? Pentru că pe noi, în școală, ne-a învățat tango.

Păi hai, măi, să vă învețe ce trebuie. Păi nu putem. Păi de ce? Pentru că așa e sistemul. Așa e sistemul? Sistemul ăsta pe mine mă zăpăcește de cap, că nu înțeleg. Intri în spital și, dacă ai noroc să ieși de acolo, ești mai bolnav decât ai intrat.

Te duci în alt spital să te tratezi de ce ai luat din primul, după aia în al treilea din al doilea și tot așa până când ajungi să te tratezi cu pământ la cimitir. Cum facem noi ca să schimbăm sistemul? Asta-i întrebarea.

Un pește merge pe drum. Pune, măi, peștele ăla în apă, să înoate, să dea din codiță. Avem și poezie în viața noastră. Avem poezie, respectiv rimă. Că și la poezie se repetă, și în viața noastră se repetă. Din 4 în 4 ani, din 5 în 5 ani. Este rimă încălecată, că toți vrea să ne încalece.

Este rimă împerecheată, că toți vrea să ne împerecheze. Și vine cu aceeași poezie. O să fie bine, o să vă dăm, o să vă facem. O să facem schimbarea. Știți ce înțelege ei când face schimbarea? Că schimbă pe Mamba cu Tamba”, și-a început Celentano discursul frapant pentru a celebra Ziua Națională a României, potrivit ProTV.

Mesajul personajului îndrăgit de toți românii este acela de a nu ne mai încrede în clasa politică și să punem umăr de la umăr pentru a ne construi singuri drumul pe care dorim să-l parcurgem.

Urmărește înregistrarea cu Celentano care a devenit virală de 1 Decembrie:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI