Celebrul chef care a desființat-o pe Gabriela Cristea. Preparatul care nu l-a impresionat deloc pe specialist: ”Nu asta e ordinea!”
Chef-ul Dragoș Neacșa a criticat-o pe Gabriela Cristea pentru modul în care a ales să prepare un fel de mâncare. Prezentatoarea TV a explicat rețeta pe rețelele sociale, însă se pare că preparatul nu l-a impresionat deloc pe celebrul bucătar. Ce greșeli a făcut jurnalista. Foto
Gabriela Cristea, rețetă paste cu creveți
Gabriela Cristea este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de televiziune din România. Este apreciată pentru activitatea sa profesională și proiectele în care se implică de mulți români. Recent, jurnalista a încercat să jongleze cu un domeniu nou, cel culinar.
Prezentatoarea TV și-a propus să îi învețe pe urmăritorii săi de pe rețelele sociale cum se prepară pastele cu creveți. Astfel, Gabriela Cristea s-a filmat în timp ce a gătit acest fel de mâncare. Doar că modul în care a procedat a ridicat multe semne de întrebare în rândul internauților.
Se pare că Gabriela Cristea a făcut mai multe greșeli în timp ce a gătit. Chef-ul Dragoș Neacșa a fost unul dintre cei care au pus punctul pe i, explicând că rețeta este preluată de pe internat, iar modul de preparare al jurnalistei a fost unul eronat. În plus, a făcut mai multe greșeli privind produsele folosite.
Dragoș Neacșa este un celebru bucătar, unul dintre cei mai virali de pe platforma TikTok. Chef-ul prezintă rețete în mediul online, pe care le gătește el însuși, și comentează și preparatele pregătite de alte persoane. De această dată, a vorbit despre rețeta de paste cu creveți prezentată de Gabriela Cristea.
Ce l-a nemulțumit pe chef Dragoș Neacșa
„Întrebarea mea este cum a scos untul din cutia aceea din plastic, din acel antifurt. A folosit mult ulei de măsline. Hai să ne uităm la rețetă, să uităm asta. Dacă puneai mai puțini, pe rând (creveți – n.r), se făceau în unt, așa fierb. Nu s-au prăjit, s-au fiert.
Nu au culoare deloc, pe nicio direcție. Sunt cauciucați că au fost gătiți prea mult și îi mai pune o dată, o să fie și mai mult. Păi nu asta e ordinea (când a văzut că urmează să pună vinul – n.r.)”, a spus bucătarul, explicând că întâi se pune usturoi la călit, apoi creveții, se sting cu vin, se evaporă alcoolul și la final se adaugă sosul.
Gabriela Cristea le-a recomandat urmăritorilor săi să adauge în acest fel de mâncare și puțin zahăr brun. Potrivit prezentatoarei TV, preparatul nu va mai fi amar. Jurnalista a arătat la cameră plicuțele cu zahăr pe care le-a folosit, însă Dragoș Neacșa a susținut că produsul nu reprezenta zahăr brun, ci colorat.
Concluzia chef-ului a fost că rețeta prezentată de Gabriela Cristea a fost preluată de pe internet, doar că prezentatoarea TV a încurcat pașii de preparare. În plus, este bine să scoți pastele cu două minute înainte să fiarbă în sos, pentru a se lega cu amidonul.