Celebru prezentator, dispărut în timp ce se plimba pe o insulă din Grecia: „Este foarte ciudat. Nu te poți pierde”

de: Ana Trotea
07 06. 2024

Michael Mosley, un cunoscut medic și jurnalist, a dispărut în timpul vacanței sale pe insula Symi din Grecia. Bărbatul de 67 de ani a fost văzut ultima dată miercuri.

Conform informațiilor oferite de autoriăți, el a fost observat ultima oară miercuri, la ora 13:30 (10:30 GMT), când a pornit într-o scurtă drumeție pe o potecă stâncoasă între plaja Agios Nikolaos și satul Pedi.

Pentru a-l găsi, autoritățile au mobilizat mai multe echipaje de poliție, pompieri, un elicopter, drone și un câine de salvare, mai ales că temperaturile în zonă au ajuns la 40 de grade Celsius.

Lefteris Papakalodoukas, primarul din Symi, a declarat că dispariția jurnalistului este foarte neobișnuită, deoarece traseul respectiv durează doar 10 minute.

„Este foarte ciudat. Nu poți să dispari, nu te poți pierde”, a subliniat el. „Este o zonă foarte mică, controlată, plină de oameni. Deci, dacă i s-ar fi întâmplat ceva acolo, l-am fi găsit până acum”, a declarat el pentru BBC News.

Cine este Michael Mosley

Michael Mosley este un medic și jurnalist britanic renumit pentru contribuțiile sale în domeniul sănătății și științei. A absolvit Facultatea de Medicină la Universitatea din Londra și a lucrat ca psihiatru înainte de a se dedica jurnalismului. Este cunoscut pentru activitatea sa la BBC, unde a realizat și prezentat numeroase documentare și programe de televiziune pe teme medicale și științifice.

Mosley a devenit faimos pentru seria sa de documentare și cărți despre nutriție, diete și sănătate, inclusiv „The Fast Diet” (Dieta 5:2), în care promovează postul intermitent ca metodă eficientă de pierdere în greutate și îmbunătățire a sănătății. A mai realizat documentare despre microbiomul uman, somn, exerciții fizice și alte subiecte legate de sănătatea generală.

Pe lângă cariera sa în televiziune, Mosley a scris mai multe cărți de succes și colaborează frecvent cu diverse publicații pentru a crește nivelul de înțelegere al publicului asupra problemelor de sănătate și știință.