Cele mai toxice obiecte din casa ta. Cât rău îți fac, de fapt

Cele mai toxice obiecte din casa ta. Cât rău îți fac, de fapt
Cele mai toxice obiecte din casa ta

Care sunt cele mai toxice obiecte din casa ta, potrivit specialiștilor toxicologi. Cât rău îți fac, de fapt, nici nu îți poți închipui. Care sunt aceste obiecte care îți fac rău și ce trebuie să faci cu ele, vezi în rândurile de mai jos ale articolului.

Tigăile anti-aderente, periculoase pentru sănătate. Ce probleme pot aduce

În casele multor români există unele materiale care pot fi toxice pentru sănătate, mai ales pentru copii și pentru cei mai sesibili. Din aceste materiale se fabrică anumite obiecte pe care le putem avea în propria locuință, așa cum sunt vasele din bucătărie sau unele obiecte decorative.

Dacă în casa ta se regăsește cel puțin unul dintre următoarele obiecte, ar fi bine să scapi de ele. Casele noastre ar trebui să fie un spațiu sigur, curat și ordonat, așa că iată ce ar fi bine să nu mai folosești.

Bateriile tip buton, foarte periculoase

Telecomenzile, ceasurile și cântarele sunt alimentate de baterii de tip buton. Aceste obiecte mici sunt utile, însă pot fi extrem de periculoase dacă sunt ingurgitate, deoarece bateriile conțin curent electric care provoacă arsuri, spune Kelly Johnson, toxicolog.

Astfel, copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt cei mai predispuși la vătămări semnificative dacă înghit aceste baterii, așa că țineți-le cât mai departe de aceștia.

Naftalina poate aduce probleme de respirație

Biluțele de naftalină sunt obiecte pe care mulți oameni le folosesc în casele lor. Sunt utile, deoarece țin moliile și insectele la distanță, însă substanțele din compoziția lor sunt periculoase și pot cauza probleme de respirație.

Ideal este ca naftalina să fie înlocuită cu bilele din lemn de cedru pentru dulap și sertare. Lemnul de cedru este o alternativă mult mai sănătoasă.

Ce ne mai poate afecta sănătatea

Amestecurile de flori uscate, frunze și condimente care înfrumusețează locuința și au un miros plăcut ne pot face rău.

Specialiștii spun că aceste amestecuri pot fi dăunătoare sănătății, deoarece substanțele chimice din care sunt făcute pot provoca probleme de respirație, iritații ale pielii, precum și dureri de cap.

Tigăile anti-aderente, periculoase pentru sănătate

Indiferent cât de utile sunt, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la tigăile și vasele anti-aderente.

„Aceste vase de gătit conțin politetrafluoretilenă, care ajută la formarea suprafeței anti-aderente. Când tigăile sunt supraîncălzite, acest strat se dezintegrează, iar substanța emite fluorocarburi. Așadar, expunerea frecventă la acești vapori chimici poate cauza slăbiciune, dificultăți de respirație și febră”, remarcă specilistul în toxicitate, Collen Clark.