Cele mai pufoase gogoşi de post. Nu au ouă sau unt, dar sunt un deliciu! Bonus: sunt ieftine
Se apropie postul Paștelui, așa că multe gospodine vor începe să pregătească deserturi fără ouă, unt sau lapte. Cel mai rapid se prepară gogoșile de post și sunt cu adevărat delicioase. Cu doar câteva ingrediente simple veți obține un desert de milioane. Iată de ce aveți nevoie pentru a le face acasă!
Cum se prepară cele mai gustoase gogoşi de post
Gogoșile sunt adorate de toată lumea . Sunt pufoase, moi, aromate și se prepară destul de ușor. Pentru că ne apropiem de postul Paștelui, pentru astăzi vă arătăm rețeta completă de gogoși de post. Ele se pot face rotunde, adică decupate cu un pahar, sau în formă de spirală.
Gogoșile de post nu necesită multe ingrediente și se fac destul de rapid. Se pot servi cu zahăr pudră sau pot fi umplute cu spanac sau varză, după preferințe. Sunt perfecte pentru a fi savurate în orice moment al zilei. Iată o rețetă ușoară și delicioasă pentru gogoși de post!
Ingredientele de care aveți nevoie:
- 500 g făină
- 1 linguriță zahăr
- 6 g drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
- 350-400 ml apă călduță
- 2-3 linguri ulei
- arome dupa preferință: vanilie, coajă de lămâie sau portocală
- 1 praf de sare.
- ulei pentru prăjit
- zahar pudră vanilat.
Mod de preparare:
Într-un bol mare, se amestecă drojdia cu apa călduță și zahărul. Lasă să stea timp de 5-10 minute până când drojdia începe să se activeze și să se formeze bulele. Apoi adaugă făina treptat în amestecul de drojdie, încorporând-o treptat cu o lingură sau chiar cu o spatulă de lemn. Adaugă și sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală.
Începe să frămânți aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină. Continuă să frămânți timp de aproximativ 5-10 minute, până când aluatul devine elastic și neted și nu se mai lipește de blat.
Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc călduț timp de aproximativ o oră, sau până când și-a dublat volumul.
După ce aluatul a crescut suficient, întinde-l cu un sucitor pe blatul de lucru până când are aproximativ 1 cm grosime. Cu ajutorul unui pahar taie cercuri din aluat, dar să nu fie foarte mari.
Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu. Prăjește gogoșile în uleiul încins până când devin aurii, întorcându-le pe ambele părți pentru a se prăji uniform. Gogoșile se scot pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se presară peste ele zahăr pudră!