Cele mai nocive tipuri de pește. Ce să nu mai mănânci deloc, de fapt, sunt periculoase

de: Sabina Anastasia
22 03. 2023

Nu este o noutate că peștele reprezintă un aliment foarte benefic pentru organismul uman. Nu toți sunt recomandați consumului, însă. Tu știi care sunt cele mai nocive tipuri de pește? Află în rândurile de mai jos care este motivul pentru care ar trebui să eviți să le mănânci, potrivit specialiștilor în nutriție.

De ce să consumi pește în mod regulat

Peștele se numără printre cele mai sănătoase alimente. Persoanele care vor să aibă un stil de viață sănătos au grijă întotdeauna să îl integreze în programul alimentar. Ce trebuie să știi, totuși, este că produsul poate reprezenta o armă pentru sănătatea ta sau un coșmar inflamator, din cauza toxinelor.

Nu toate tipurile de pește sunt recomandate consumului, spun experții în nutriție. Există anumite feluri de carne de pește care nu ar trebui mâncate niciodată. Sau, cel puțin, ar trebui gustate doar când ți se face poftă. Totul, din cauza faptului că prezintă în compoziție cantități mari de mercur.

Este foarte important să furnizezi organismului acizi grași omega-3, pe care îi poți lua din carnea de pește. Cu toate acestea, dacă mănânci des tipul de pește nepotrivit, ți-ai putea face mai rău decât bine. Mercurul reprezintă o amenințare reală la adresa sănătății și poate conduce la efecte devastatoare.

Playtech Știri îți prezintă câteva tipuri de pește pe care ar trebui să le eviți, potrivit specialiștilor în domeniul alimentar și în nutriție. În unele situații, nu obții niciun avantaj dacă le consumi. Este și cazul cărnii de rechin, de exemplu.

Care sunt cele mai nocive tipuri de pește

  • pește-spadă: bogat în mercur și paraziți

Peștele-spadă are un nivel ridicat de nutrienți, spun specialiștii în nutriție. Totuși, nivelul ridicat de mercur pe care îl prezintă reprezintă un aspect negativ al proprietăților sale. Mai mult, acest tip de paște poate să conțină nematozi sau alți paraziți, astfel încât specialiștii nu recomandă consumul său.

  • marlin: bogat în mercur

Peștele marlin prezintă, de asemenea, niveluri ridicate de mercur. Chiar mai mari decât în cazul peștelui-spadă, spun cercetătorii. Din acest motiv, cel mai bine este să eviți să îl consumi.

  • rechin: bogat în mercur, valoare nutritivă slabă

Rechinul este un pește care conține mult mercur. Carnea de rechin are o valoare nutritivă slabă, astfel încât nu prea există motive pentru care să se recomande consumul de acest tip de pește, spun cercetătorii. În plus, rechinii joacă un rol esențial în lanțul trofic. Din păcate, populațiile de rechini sunt amenințate.

Citește și: Noul pericol descoperit în carnea de pește. Atenție mare la ce cumperi!

  • macrou: bogat în mercur

Peștele sălbatic cunoscut sub denumirea de macrou are un nivel foarte ridicat de mercur. Cel mai bogat în acest tip de substanță este macroul rege. Peștii din această categorie, care au dimensiuni mai mici, nu sunt la fel de periculoși.