31 ian. 2023 | 12:00

Cele mai murdare obiecte din sufrageria ta. Mulți le ignoră, dar pot deveni periculoase

Diverse
Cele mai murdare obiecte din sufrageria ta. Mulți le ignoră, dar pot deveni periculoase
Sufrageria ta este o priveliște neplăcută, teci la treabă!

Sufrageria, camera noastră de zi, este un loc în care ne adunăm cu familia, ne refacem după o zi dificilă și pur și simplu ne relaxăm. Deși s-ar putea să nu te gândești la ea ca la o cameră din casă plină de obiecte murdare, din păcate, este. Dar, nu te speria, suntem aici să-ți spunem care sunt cele mai murdare obiecte din sufrageria ta și, deși mulți le ignoră, pot deveni periculoase. Așa că citește și află care sunt aceste obiecte.

Sufrageria ta este o priveliște neplăcută

Este locul din casă unde petrecem cel mai mult timp, în afară de bucătărie. Așa că, dacă sufrageria ta arată așa, se datorează mai ales acumulărilor de praf, și lipsa de timp, poate, în a face curat, etc.

Având în vedere că sufrageria ta este locul în care se petrec întâlnirile de familie, este foarte important să te asiguri că este curată și igienică. În cele ce urmează, vom analiza cum să cureți sufrageria ta, mai exact zonele murdare, dar și care sunt cele mai murdare obiecte din sufrageria ta. Să trecem direct la subiect.

Vezi și: Obiectul pe care să îl pui în sufrageria apartamentului tău. Aduce prosperitate și mult noroc

Care sunt cele mai murdare obiecte din sufrageria ta

Aruncă o privire la 9 din cele mai murdare obiecte din sufrageria ta, mai murdare decât crezi, și care ar putea necesita o atenție sporită data viitoare când vei face curățenie.

1.Telecomenzile sunt cele mai murdare obiecte din sufrageria ta

Telecomenzile pentru televizor, muzică, sisteme de jocuri și ventilatoare de tavan sunt atinse de zeci de ori în fiecare zi. Toată lumea din casa ta s-a spălat complet pe mâini de fiecare dată înainte de a le atinge? Bineînțeles că nu.

Telecomenzile și alte accesorii electronice, cum ar fi tastaturile și căștile, atrag murdăria și bacteriile. Iar dacă cineva din familie este bolnav, există și mai multe bacterii care așteaptă doar să infecteze următorul utilizator.

Folosește în fiecare zi un șervețel dezinfectant pentru a șterge telecomenzile și accesoriile. În cazul în care cineva este bolnav, fă-ți timp să șterge după fiecare utilizare înainte de a le da la următoarea persoană.

2. Covorul din sufregeria ta este printre cele mai murdare obiecte

Chiar dacă ești meticulos și dai cu aspiratorul în fiecare zi, covorul este un magnet de murdărie. Dar înlocuirea unui covor mai vechi cu unul mai nou nu este întotdeauna cea mai bună soluție.

Dacă ai covor în toată sufrageria, curăță-l în mod regulat cu un aspirator și care are un filtru HEPA, sau trimite covorul la un profesionist pentru curățare sezonieră. În același tyimp, ia în considerare posibilitatea de a-l îndepărta și de a folosi covoare mai mici, care pot fi spălate cu ușurință.

3. Odorizantele de aer, printre cele mai murdare obiecte din sufrageria ta

Indiferent dacă folosești un odorizant de aer cu priză, un potpourri comercial sau odorizante cu pulverizator pentru a acoperi mirosurile învechite, acestea contribuie la poluarea aerului din interior.

Produsele de parfumerie pentru casă, lumânările și unele uleiuri pentru difuzoare conțin adesea substanțe chimice, cum ar fi distilatele de petrol, limonenul, formaldehida, esterii și alcoolii, care pot provoca tulburări respiratorii, dureri de cap și iritații oculare.

În loc să folosești un produs comercial care pur și simplu acoperă mirosurile rele în loc să le elimine, deschide ușile și ferestrele și lasă să intre aerul curat. Sau, pune boluri de bicarbonat de sodiu, cărbune activ sau oțet alb distilat în jurul camerei pentru a absorbi mirosurile. Dacă-ți place adaosul de parfum, fă propriul potpourri din flori uscate și adaugă uleiuri esențiale.

4. Lumânările decorative sunt colectori de praf în sufrageria ta

Lumânările decorative pot adăuga parfum și o notă decorativă sufrageriei și o anumită ambianță atunci când sunt aprinse. Din nefericire, deoarece majoritatea lumânărilor sunt fabricate din ceară de parafină, care este produsă din petrol, acestea pot de asemenea să elibereze substanțe chimice, cum ar fi cetonele și benzenul, care sunt iritante pentru sistemul respirator.

Nu trebuie să renunți complet la lumânări, ci să optezi pentru cele din soia sau ceară de albine. Căutați fitiluri care nu conțin sârmă sau metal și evitați lumânările puternic parfumate.

5. Gurile de aerisire pentru încălzire și aer condiționat, cele mai murdare obiecte din sufrageria ta

Sistemele de încălzire și aer condiționat sunt o necesitate în majoritatea locuințelor, dar filtrele și gurile de aerisire se pot umple de praf. Filtrele trebuie schimbate în mod regulat, iar un filtru care captează particulele fine este cel mai bun. Gurile de aerisire trebuie să fie curățate săptămânal, iar conductele de aerisire trebuie curățate anual.

6.Aspiratorul lăsat în sufragerie atrage mizeria

Un aspirator este unul dintre instrumentele de curățare esențiale pentru a menține zonele de locuit fără praf și murdărie, dar dacă nu-l cureți, tot acel praf și murdărie vor rămâne în jur. Caută un aspirator care este echipat cu un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA). Apoi, curăță sau schimbă filtrul în mod regulat și golește sacul sau cupa după fiecare utilizare pentru a elimina murdăria și praful din casă.

7.Animalele de companie sunt un permanent magnet pentru murdărie în sufrageria ta

Deși ne iubim și ne prețuim animalele de companie, acestea au potențialul de a ne îmbolnăvi. La fel ca și oamenii, pisicile și câinii elimină bucăți microscopice de piele moartă numite păr de animale de companie, care pot provoca reacții alergice la unele persoane.

Animalele de companie pot aduce, de asemenea, dăunători precum căpușele și bacterii din zonele de joacă și de toaletă exterioare. Cea mai bună practică este de a ține animalele de companie departe de tapițerie și de zonele cu mochetă și în propriile paturi. Dacă acest lucru este imposibil, curăță și aspiră în mod regulat pentru a preveni problemele de sănătate.

8.Dacă stai la casă și ai lemne de foc, atenție la murdărie

Un coș plin cu lemne de foc este atât convenabil, cât și decorativ. Cu toate acestea, lemnul de foc depozitat poate introduce dăunători într-o locuință. Lasă lemnele afară până când este nevoie de ele și curăță cenușa și funinginea din șemineu.

9.Pantofii fac parte din categoria de cele mai murdare obiecte din sufrageria ta

Gândește-te pe unde au umblat pantofii tăi de-a lungul zilei. Vrei să fie pe covor sau pe tapițerie? Pantofii vor urmări murdăria și alte particule de afară și le vor depune în toată sufrageria și nu numai. Cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este ca toată lumea să își scoată pantofii la ușa din față sau din spate. Spală frecvent covorașele de la intrare, și așa scapi de cele mai murdare obiecte din sufrageria ta.

Concluzie

Un aspect văzut de mai toate gospodinele este că, indiferent cât de multă curățenie ai face, praful și murdăria tot se va acumula, chiar și în sufrageria ta. Dar, acum că ai aflat care sunt cele mai murdare obiecte din sufrageria ta, știi ce ai de făcut, măcar odată pe săptămână, dacă nu mai mult. Baftă la curățenie!

PlaySport
Dan Negru, clauză de milioane de euro în contractul cu postul Kanal D! De ce nu vrea prezentatorul să se întoarcă la Antena 1
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
EVZ.ro
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Taxe și impozite mai mari din 2025. Câți bani vor scoate românii din buzunar
Redactia.ro
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără să-și dea seama
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Capital.ro
Turte cu ceapă verde, rețetă de post. Se prepară ușor și este nevoie de doar cinci ingrediente
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
BONUSURI, VOUCHERE, indemnizații pentru ANGAJAȚI! Guvernul a DECIS astăzi
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro