Cele mai gustoase brioșe cu migdale și cocos. Cât de simplă e rețeta

de: Năstase Mirabela
18 09. 2020

Dacă nu știți ce dulce să preparați în acest weekend, vă propunem o rețetă foarte ușoară de brioșe cu migdale și nucă de cocos. Gustul este senzațional, iar invitații voștri vor fi extrem de plăcut surprinși. Iată rețeta.

Ingrediente brioșe cu migdale, cocos și ricotta

  • 2 linguri ricotta bio
  • 2 ouă
  • 1/4 cană făină de migdale
  • 1/4 cană făină de cocos
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură ghee
  • 50-60 grame ciocolată amară
  • 2 lingurițe îndulcitor cu aromă de vanilie
  • 2-3 lingurițe unt bio

Brioșe cu migdale, cocos și ricotta, mod de preparare

Se pune ricotta într-un castron, făina de migdale și cea de cocos, praful de copt și scorțișoara. Apoi, omogenizează. Ungeți apoi cu ghee o tavă pentru brioșe, apoi umpleți fiecare cupă pe jumătate cu compoziția de făină și ricotta. Lasați la cuptor 15 minute la 175 de grade C. Încălziți cam 1/3 de oală de apă și așezați deasupra un bol termorezistent pentru bain-marie. Adăugați în bol ciocolata, îndulcitorul și untul. Gătiți timp de 10 minute, amestecând încontinuu. Întindeți apoi brioșele prin compoziția de ciocolată, apoi lăsați la răcit.

Beneficiile migdalelor

Cercetările științifice sugerează că prin consumul migdalelor se poate reduce riscul bililor de inimă. Ele pot fi consumte crude sau pot fi încluse într-o mare varietate de mâncăruri. Ele sunt folosite și pentru a produce uleiul de migdale și untl de migdale. Nutriționiștii recomandă de multe ori pacienților să consume 4-5 migdale pe zi pentru a avea o viață sănătoasă. Pentru că ele nu au în compoziție grăsimi, sunt indicate persoanelor care sunt la dietă. Ele pot fi sărate, crude, feliate sau cu coajă, dar fiecare dintre ele oferă beneficii organismului.

Migdalele crude, dar și uleiul de migdale sunt eficiente pentru creier. Când consumi câteva migdale pe zi trebuie să știi că te ajută la îmbunătățirea puterii de concentrare și a memoriei, îndeosebi la copii. Se consideră chiar că dezvoltă inteligența copiilor și îi face să fie mai activi.â

Migdalele contribuie la mentinerea nivelului corect de colesterol, iar lucrul acesa este foarte util pentru prevenirea bolilor de inima. Ele au beneficii mari și pentru piele, protejând-o împotriva poluării. Vei avea o piele frumoasă, suplă și elastică. Uleiul de migdale te ajută să ai o piele sănătoasă și netedă.

Beneficiile pentru uleiul de migdale dulci mai include și tratarea si prevenirea pielii crăpate și uscate. Uleiul se mai foloseste si pentru a face masaj bebelusilor.

Migdalele mai conțin și grăsimi mononesaturate, ce sunt foarte bune pentru sănătatea inimii. Ele împreună cu antioxidanții contribuie și la prevenirea afecțiunilor de inimă.