Cele mai frumoase parcuri din România. Sunt 5 la număr și unele sunt în București
Care sunt cele mai frumoase parcuri din România? Specialiștii au făcut un top 5 al celor mai des alese locuri de relaxare. Unele din ele se află în Capitală. Bucureștenii cu siguranță trec des pe acolo.
Top 5 parcuri frumoase din România
România se poate mândri cu peisaje incredibil de frumoase pentru care unii străini bat drumul în lung și-n lat pentru excursii în natură și experiențe de neuitat. Pandemia i-a făcut pe mulți să aleagă meleagurile atunci când au avut nevoie de o destinație pentru o mică vacanță, dar și în zilele în care vor să ia la pas un parc în speranța să-și pună gândurile în ordine.
Marile orașe se bucură de parcuri superbe parcă desprinse din povești. Dimensiunile considerabile ale unora din ele fac plimbările să se întindă și la zeci de minute fără plictiseală. Toți românii trebuie să le vadă măcar o dată în viață. Majoritatea sunt cunoscute cel puțin după numele lor.
Două din ele sunt din București
Regele Mihai, fostul Herăstrău – La început s-a numit Parcul Național, dar a avut mai multe denumiri de-a lungul istoriei, dar cel al lacului pe care îl înconjoară a rămas definitoriu. Are o suprafață de 187 de hetare și a fost amenajat în 1936. Parcul în sine este monument istoric de clasa A, are o vegetație variată și adăpostește o serie de monumente admirabile.
Alexandru Ioan Cuzz, Titan sau IOR – Poate unul din cele mai vizitate și adorate parcuri din Capitală. Parcul Alexandru Ioan Cuza este știut în mare parte de bucureșteni sub numele de IOR (Întreprinderea Optică Română). Amenajarea lui a început în anul 1965 și este unul din cele mai îngrijite din Capitală.
Copou – Este mândria celor din Iași și se apropie de aniversarea a două secole. În imediata apropiere se află teiul lui Mihai Eminescu ce are aproximativ o jumătate de mileniu.
Sub Arini – Parcul acesta este în Sibiu și poartă numele de intrare dinspre centrul orașului către Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Măsoară 22 de hectare și a fost inaugurat în 1856. El găzduiește 3 obiective de secol 19: sera (1883), fântâna arteziană (1894) și pavilionul de muzică (1898)
Romanescu – Este al doilea parc ca întindere din România și se află în Craiova. Locul are 96 de hectare și a fost inaugurat în anul 1903 de către Casa Regală a României chiar în prezența Regelui Carol I. Castelul Fermecat este un obiectiv turistic în sine, iar Grădina Zoologică din interiorul parcului este una din cele mai vechi din țară.