Cele mai frumoase obiective turistice din Oradea. Locuri pe care trebuie să le vizitezi
Oradea este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Poate că nu mulți știu, însă acesta mai este denumit și Art Nouveau a României, datorită numărului mare de construcții ce aparțin acestui stil. Iată care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Oradea, pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi acest oraș.
Cele mai frumoase obiective turistice din Oradea
Oradea este cunoscut pentru bogata istorie multiculturală, restaurante cu preparate tradiționale extraordinare, arhitectură celebră, stațiuni termale de renume mondial și viața de noapte activă.
Dacă nu ai ajuns încă în Oradea, vara aceasta este momentul perfect pentru a vizita cele mai frumoase obiective turistice din oraș. Cu siguranță va fi pe placul tuturor, atât al iubitorilor de istorie, cât și de natură. Iată ce ai putea să vizitezi:
-
Complexul Baroc
Complexul Baroc este unul dintre cele mai reprezentative ale Europei. Acestea a fost construit din trei monumente: Palatul Baroc, Bazilica Romano – Catolică și Șirul Canonicilor. Palatul din cadrul complexului are 100 de camere și 365 de ferestre, câte una pentru fiecare zi a anului.
Șirul Canonicilor este un complex arhitectural, format din 10 clădiri înșiruite. Toate acestea au fost construite în mai multe etape pe parcursul a 100 de ani. Pe de cealaltă parte, Catedrala este compusă dintr-o navă principală și două nave secundare. În interiorul se află o orgă care datează tocmai din anul 1780. Extraordinar este faptul că funcționează și astăzi.
În cadrul catedralei se regăsesc obiecte prețioase precum pietrele tombale în stil gotic și renascentist aparținând vechii catedrale din Cetatea Oradea și moaștele Sfântului Ladislau I – Taumaturgul.
-
Cetatea Medievală Oradea
Cetatea din Oradea este unică, deoarece este printre puținele cetăți bastionare din România. Totodată, este emblema orașului Oradea. Cetatea Oradea este un obiectiv turistic care oferă o experiență medievală aparte, cu o istorie de aproape 1.000 de ani.
Cetatea cuprinde 12 corpuri și 5 bastioane. Fiecare bastion poartă un nume diferit: Bastionul Aurit, Bastionul Bethlen, Bastionul Ciunt, Bastionul Crăișoru, Bastionul Roșu.
Descoperă cele mai frumoase obiective turistice din Oradea
-
Dealul Ciuperca
Dealul Ciuperca mai este denumit și „Dealul Oradei”. Este unul dintre simbolurile orașului, iar mulți turiști vin aici pentru peisajul magnific. Vizitatorii pot găsi zone de relaxare, băncuțe, pergole, amfiteatru în aer liber și cinci puncte de belvedere legate între ele cu o alee și foarte mult spațiu verde.
Totodată, în vârful colinei se află un restaurant, care oferă un cadru intim și romantic. Pe lângă mâncarea deosebită, veți fi întâmpinat și de o priveliște pe măsură. De asemenea, luminile orașului sunt spectaculoase noaptea.
-
Băile Felix
Stațiunea Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară din România și este situată la doar 9 km de municipiul Oradea, la o altitudine de 140 de metri, într-o zonă liniștită cu păduri de fag și de stejar.
Stațiunea dispune de o bogată bază de tratament ce cuprinde diferite facilități precum: bazine cu apă termală, instalații pentru băi la cadă, pentru aplicații calde cu nămol și parafină, pentru elongații sub apă, saună, piscine acoperite și în aer liber, dar și săli de gimnastică medicală.
-
Satul celor 1.000 de pivnițe
Satul Sălacea se află în Câmpina Ierului. Aici veți regăsi un ținut cu o veche tradiție în cultivarea viței-de-vie. Datorită acest lucru, localitatea este cunoscută drept „Satul celor 1.000 de pivnițe”.
În Sălacea se regăsesc în jur de 970 de pivnițe săpate în deal, acestea alcătuind strada pivnițelor. Cea mai veche pivniță datează încă din anul 1803. Tot în această localitate se află unul dintre cele mai vechi poduri de piatră din Bihor. Odinioară, pe sub acesta curgea apa Ierului.