Cele mai comune simptome ale Omicron la copii, conform specialiștilor. La ce să fie părinții atenți

Cele mai comune simptome ale Omicron la copii, conform specialiștilor. La ce să fie părinții atenți
Cele mai comune simptome ale Omicron la copii, conform specialiștilor. La ce sa fie parintii atenti

Tulpina sud-africană Omicron a declanșat o creștere a numărului de bebeluși internați la spital cu noul coronavirus, dar mulți fac doar febră și au nasul înfundat. Datele arată că 42% dintre pacienții minori cu virusul Sars-Cov-2 au mai puțin de 1 an, față de 31% în valurile anterioare. Medicii de top din Marea Britanie spun că cei mai mulți copii nu se îmbolnăvesc, dar sunt internați ca măsură de precauție.

Val de infectări cu Omicron în rândul copiilor

Raportul Sage a dezvăluit că bebelușii mai mici de un an reprezintă acum cea mai mare proporție de îmbolnăviri cu varianta Omicron. Între 14 decembrie și 6 ianuarie, s-au raportat 171 de cazuri, iar un studiu a constatat că doar unul din 55 avea nevoie de terapie intensivă, din cauza febrei mari.

Noua tulpină este mult mai blândă

Noile datele sunt în conformitate cu un șir de studii extrem de pozitive care arată că Omicron este mai blând decât alte tulpini la cei vaccinați, primul raport oficial din Regatul Unit dezvăluind că riscul de spitalizare este cu 50 până la 70% mai mic decât în ​​cazul Delta.

„Bebelușii nu sunt deosebit de bolnavi. Vin pentru perioade scurte de timp, pentru investigații”, a declarat profesorul Calum Semple, consilier Sage și medic la Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool, potrivit The Sun.

Medicii nu au constatat forme grave la bebeluși

La rândul său, dr. Camilla Kingdon, președintele Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătatea Copilului, a precizat că „urmărim bebelușii prematuri cu cel mai mare risc. Cei mai mulți dintre ei au avut Omicron în ultimele patru săptămâni – sau familiile lor – și niciunul dintre ei nu a suferit o formă gravă. De fapt, cele mai multe dintre mame raportează nas înfundat, dureri de picioare și ceva febră. Trebuie să urmărim aceste indicii, dar, în acest moment, imaginea este una liniștitoare”.

Ratele de infectare cu noul coronavirus sunt greu de urmărit la bebeluși, deoarece aceștia nu sunt testați frecvent. Dar se știe că virusul are simptome ușoare la copiii mici, cu o medie actuală de 29 de internari zilnice în spital, la cei sub șase ani, în Anglia. Aceasta reprezintă doar o mică proporție din cele 2.000 de cazuri pe zi, pentru toate grupele de vârstă.

Cele mai frecvente simptome Omicron la copii au fost dezvăluite

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI