Cele mai ciudate obiceiuri în lume, în prima zi de școală. Rusia începe școala mereu pe 1 septembrie, ce se întâmplă în Japonia

de: Ștefan R. Apostol
14 09. 2020

Prima zi de școală este întotdeauna un motiv de bucurie. Pentru părinți, este posibil să simtă că fiecare vară trece mai repede decât ultima. Este timpul să vă pregătiți micuțul pentru școală. Iar pentru copii, orele aparent nesfârșite de libertate se încheie brusc.

Cele mai ciudate obiceiuri în lume

Am aruncat o privire asupra tradițiilor din întreaga lume. Deși nu în fiecare an școlar începe în aceeași lună, este interesant de văzut câte tradiții diverse există pentru a ajuta elevii să se pregătească pentru prima lor zi de întoarcere la școală.

Copiilor care încep clasa întâi li se oferă un con uriaș plin de bunătăți

De exemplu, în Germania, copiilor care încep clasa întâi li se oferă un con uriaș plin de bunătăți. În unele părți ale Germaniei, prima zi a clasei întâi este marcată cu conuri umplute cu bomboane și rechizite școlare. În Germania nu există creșă sau grădiniță, astfel că micuții trec direct din programele preșcolare în doisprezece sau treisprezece ani de școală.

Un alt exemplu ar fi că în unele părți din Indonezia, prima zi servește ca orientare pentru ca elevii să se cunoască între ei. Școlile din Indonezia folosesc prima zi pentru a împărți elevii în grupuri. Obiectul este acela de a face activități care vor ajuta la facilitarea unui mediu comunitar. Elevilor li se oferă oportunități de a-și cunoaște mai bine colegii de clasă înainte de a începe orele.

Anul școlar, în Marea Britanie,  începe în prima săptămână a lunii septembrie a fiecărui an și se termină de la începutul până la jumătatea lunii iulie (privat), la mijlocul sfârșitului iulie (public). Nu au existat sărbători reale pentru începutul anului școlar, ci doar sfârșitul.

Rusia începe școala mereu pe 1 septembrie

În Rusia, prima zi de școală se numește „Ziua cunoașterii”

În Rusia este o afacere imensă, dar într-un mod diferit decât în America. În Rusia, prima zi de școală se numește „Ziua cunoașterii” și poate fi cunoscută pur și simplu ca 1 septembrie, deoarece este ziua în care toți copiii din Rusia, republicile sovietice și fostele țări din est, cu excepția României, se întorc la școală, chiar dacă acesta este un weekend.

În Rusia, se pune un accent uriaș pe semnificația și responsabilitatea învățării. Multe dintre ele pot fi uneori artificiale, dar dacă a existat un lucru bun pe care l-a făcut Uniunea Sovietică, a fost acela de a insufla 99% alfabetizare și un respect imens pentru cunoștințe și profesori.

Ce se întâmplă în Japonia

Majoritatea elevilor din Japonia primesc un rucsac, sau un randoseru, în prima lor zi de școală. Similar cu Germania, prima zi de școală din Japonia marchează o nouă etapă a vieții. Un fel de primire într-o parte diferită a societății.

prima zi de școală din Japonia marchează o nouă etapă a vieții

Școala este despre „noi începuturi” sau un sentiment de reînnoire, deci prima zi este de fapt pe 1 aprilie. Majoritatea studenților din primul an primesc un rucsac rigid sau un randoseru. Mulți părinți îi vor cumpăra copilului un birou nou în casă, sperând să-i pregătească pentru succesul academic, făcând un spațiu în casă dedicat studiilor lor.