Cele mai bune spaghete carbonara. Asta este rețeta originală, secretul pastelor cu sos alb

de: Ana Chivu
09 09. 2020

Sigur cei mai mulți dintre români au gustat deja renumita rețetă de paste carbonara. Unii au și abordat acest preparat acasă, în bucătăria proprie, dar au uitat câteva detalii. Cum se face corect această rețetă și de care doi pași extrem de importanți trebuie să ții cont?

Rețeta originală pentru spaghete carbonara

Românii s-au îndrăgostit de două mari preparate ale italienilor – pastele și pizza. Cum nouă ne place ca mâncarea să fie cu de toate, rețetele au suferit modificări în anumite localuri care le-au introdus în meniu, încercând să copieze 1 la 1 felul principal de mâncare. Cu toate astea, tocmai simplitatea abordată de italieni în mâncare este secretul. Ingredientele trebuie să fie cât mai proaspete, preparatul să fie cât mai simplu pregătit, iar parmezanul și piperul proaspăt măcinat nu trebuie să lipsească deloc.

Secretul pastelor carbonara: renunță la smântâna de gătit și folosește un bacon cât mai gras

Spaghetele carbonara se bazează pe un bacon bun și gras și pe parmezan. Mulți dintre români aleg să facă această rețetă și cu pastă de tomate sau cu smântână pentru gătit pentru a putea aduce în farfurie cremozitatea dorită, dar nu e nevoie de niciun artificiu de acest gen.

Preparatul se numește „spaghetti alla carbonara” și este unul din cele mai rapide, gustoase și avantajoase preparate.

De ce ai nevoie și care este secretul?

Ingrediente
400 grame de spaghete
200 g costiță afumată
2 ouă
50 g parmezan ras
1 cățel usturoi
ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare
Pune pastele la fiert cu puțină sare, iar în timpul ăsta lasă la călit costița afumată sau baconul în două linguri de ulei în care pui și usturoiul. Bate ouăle cu parmezanul până totul devine de o consistență mai groasă peste care adaugi sare și pier după gust. După ce ai fiert pastele până aproape să fie gata, dă-le de pe foc, scurge-le și pune-le în tigaia în care ai călit usturoiul și carnea. Amestecă-le bine și pune peste și compoziția de ou cu parmezan și încorporează totul.

Nu te teme să pui oul crud peste ceea ce ai preparat, pentru că acesta se va găti când va ajunge pe foc,lângă pastele fierbinți și celelalte ingrediente. Mulți adaugă smântâna de gătit pentru ca sosul să ajungă la consistența dorită, însă nu este nevoie și nici nu oferă un plus de gust. Așează pastele folosindu-te de un clește sau de o lingură și o furculiță rotindu-le și pune peste încă puțin parmezan și piper negru proaspăt măcinat din belșug. Sugestie: Alături se potrivește vinul alb!