Cele două electrocasnice pe care nu trebuie să le scoți niciodată din priză. Riști să se strice, sfatul experților

de: Ionuț Vieru
30 07. 2024

Avem obișnuita de a deconta electrocasnicele din priză atunci când plecăm de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Cu toate acestea, specialiștii ne recomandă să nu le deconectăm pe toate, deoarece riscăm să se strice.

Electrocasnicele care nu trebuie niciodată scoase din priză

Unele electrocasnice nu ar trebui niciodată scoase din priză, chiar dacă vei economisi puțină energie, iar factura va fi mai mică.

Deși deconectarea electrocasnicelor este ceva ce facem instinctiv pentru a putea ști că factura de energie electrică este la zero sau aproape zero, vom câștiga mai mult dacă le ținem în priză.

Dacă doriți să vă deconectați toate aparatele, mai bine vă opriți sau suferiți consecințele unui sistem care le poate deteriora sau le poate cauza defecțiuni.

Iată aparatele pe care nu ar trebui niciodată să le scoateți din priză:

  • Televizorul OLED

Dacă aveți un televizor OLED, verificați instrucțiunile înainte de a-l deconecta. Unele dispozitive moderne sunt optimizate într-un mod în care consumă extrem de puțină energie, chiar dacă sunt în priză. De asemenea, dacă îl scoateți din priză prea des, se poate strica.

Citește și: Electrocasnicele care consumă cel mai puțin curent. Trucul genial care te ajută să economisești bani la facturi

  • Frigiderul

Este un electrocasnic esențial în orice locuință, iar rareori îl scoatem din priză. Cum deja știți, dacă scoateți frigiderul din priză, mâncarea și alte alimente din acesta se vor altera.

Îl puteți scoate din priză doar pentru o scurtă perioadă de timp atunci când doriți să curățați gheața din el, dar, de regulă, nu trebuie scos din priză dacă plecați de acasă pentru mai mult timp.

Sfaturi ecologice pentru o factură mai mică

Pentru a minimiza consumul de energie și pentru a primi o factură mai mică la energie electrică, există câteva trucuri pe care le puteți folosi.

O greșeală pe care mulți oameni o fac este să lase încărcătorul telefonului în priză. Cu toate acestea, specialiștii spun că acesta continuă să consume energie chiar și atunci când încărcătorul este lăsat în priză, fără ca telefonul să fie lăsat la încărcat.

De asemenea, este recomandat să folosiți un ștecher triplu, mai ales atunci când aveți mai multe dispozitive conectate la o singură priză. Doar apăsați butonul roșu al comutatorului, pentru ca aparatele să nu mai fie conectate la curentul electric.