Cele 6 alimente care luptă împotriva covid. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
În ultima perioadă apar tot mai multe informații despre alimente curative care au posibile valențe de a lupta împotriva Covid-19. Este vorba despre șase alimente care ar putea proteja împotriva infecției severe cu coronavirus. Culmea este că aceste șase alimente le putem găsi în magazine, mai spun aceeași specialiști.
Alimente curative, realitate sau vrăjitorii ieftine
Diverse studii au analizat rolul diferitelor alimente în prevenirea infecției severe cu Covid-19. Acestea includ spray-uri nazale pe bază de alge marine și grapefruit, ciocolată neagră, ton și chefir.
Aceste alimente, conform specialiștilor, care pot fi cumpărate dintr-un supermarket sau magazin, pot ajuta la combaterea pandemiei.
Deja a fost lansat un vaccin și se testează potențiale tratamente pentru a vedea dacă pot vindeca Covid. Dar în viitorul apropiat, coronavirusul va rămâne o amenințare pentru societate.
Drept urmare, oamenii de știință încă mai caută modalități prin care oamenii își pot reduce riscul de infecție și pot preveni simptomele severe dacă se infectează.
O cale de a fi explorată, spun cei de la Dailymail, de către academicieni este rolul științei alimentelor și al nutriției. Au apărut tot felul de studii științifice care găsesc în diverse alimente potențiali factori ce pot ajuta în lupta împotriva coronavirusului.
Teoriile abundă asupra rolului protector al suplimentelor obișnuite. Specialiștii vorbesc despre omega-3, vitamina D și melatonină, dar și alte produse alimentare care pot ajuta.
Ultimele teorii susțin că alimentele în cauză ar trebui luate în considerare pentru viitoarele studii clinice. Studiile spun că au potențiale beneficii pentru sănătate.
În același timp, alți specialiști spun că cel mai bun mod de a folosi alimentele pentru a maximiza protecția împotriva Covid-19 este să urmați un dietă tradițională, sănătoasă și variată.
Diferitele studii pe anumite alimente curative în lupta împotriva Covid-19
1.Peștele Ton
Primul aliment despre care se știe că s-au făcut studii, este celebrul pește ton. Conform unui studiu, cei de la Universitatea Bohai, din China, au analizat proprietățile tonului. Aceștia spun că proaspăt sau din conservă, este un aliment extrem de popular consumat în întreaga lume. Chinezii au analizat proteinele derivate din ton și dacă acestea joacă un rol în prevenirea infecției cu coronavirus.
Cercetătorii au analizat peptidele, derivate din ton. Au folosit sisteme informatice pentru a modela modul în care 142 peptide care sunt create atunci când tonul este digerat de corp și reacționează cu două aspecte cheie ale unei infecții cu coronavirus, enzima Mpro și receptorul ACE2.
Cercetările arată că o proteină din ton se leagă de un receptor și ar putea bloca atașamentul SARS-CoV-2. Oamenii pot simți cum consumul de mai mult ton îi va împiedica să se infecteze cu COVID.
Cu toate acestea acest lucru este probabil incorect și consumul excesiv de ton poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra sănătății datorită conținutului ridicat de mercu, avrtizează cercetătorii.
2.Ciocolată neagră și struguri
Un alt studiu, făcut de Universitatea de Stat din Carolina de Nord, se bazează pe proprietățile ciocolatei negre și ale strugurilor, ca și alimente curative. Cele două alimente conțin flavanoli, un grup de compuși chimici care se găsesc în multe produse alimentare diferite, inclusiv ceai verde, afine și vin.
Acestea au fost asociate cu diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea circulației sângelui la persoane de peste 60 de ani și ajută la o îmbunătățire a agilității mentale.
Cercetătorii din SUA au făcut studii pe un subgrup, cunoscut sub numele de flavan-3-ols. Americanii au testat să vadă dacă ar putea stimula sistemul imunitar al unei persoane pentru a ajuta la combaterea coronavirusului și s-au concentrat asupra enzimei Mpro menționate anterior.
”Mpro în SARS-CoV-2 este necesar pentru ca virusul să se reproducă și să se asambleze. Dacă putem inhiba sau dezactiva această protează, virusul va muri.”, a spus autorul studiului, profesorul De-Yu Xie.
3.Chefir
Un alt studiu, pe cunoscutul chefir, a fost făcut în colaborare, de Universitatea Alexandria, din Egipt, și Prințesa Nourah bint Universitatea Abdulrahman, Riyadh, Arabia Saudită. Chefirul este un lichid de tip iaurt fabricat din lapte și cereale fermentate și este o sursă bună de proteine și calciu.
A fost asociat anterior cu ameliorarea simptomelor IBS. Produsul, spun specialiștii, ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. Cercetătorii au prezentat un studiu, afirmând că produsul are diferite proprietăți antivirale care îi permit să combată infecția cu coronavirus.
”În ceea ce privește sănătatea umană, chefirul are potențial antiviral, antimicrobian și antiinflamator”, scriu cercetătorii. Academicii au analizat cercetările cu privire la chefir și proprietățile sale probiotice, istoricul acțiunii antivirale împotriva infecțiilor precum febra dengue, zika și hepatiti C și modul în care acesta poate interacționa cu coronavirusul. Concluzia, este din categoria de alimente curative.
4.Extract din semințe de grepfrut întră în categoria de alimente curative
Studiul realizat de Universitatea Nova Southeastern, Florida și Aventura Pulmonary Institute, Miami, a scos la iveală proprietăți deosebite. Au plecat de la ideea că produsul denumit Xlear, bazat pe extractul de semințe de grepfrut, poate ajuta în combaterea infecției. Cu alte cuvinte poate intra în categoria de alimente curative.
Xlear este un spray nazal existent de câțiva ani, iar scopul său principal este de a curăța nasul. Se face cu extract de semințe de grapefruit și xilitol, o moleculă scurtă pe bază de carbon.
Cu toate acestea, noi cercetări arată că acesta poate avea proprietăți antivirale. S-au efectuat două experimente cu Xlear. S-a descoperit că extractul de semințe de grepfrut la o concentrație de doar 0,2% a reușit să reducă cantitatea de SARS-CoV-2 sub nivelurile detectabile.
Pe 8 decembrie, Xlear a anunțat că depune o cerere de autorizare de utilizare. Demersul era în încercarea de a face Xlear Nasal Spray listat ca instrument de igienă pentru combaterea SARS- Virusul CoV-2.
5.Alge
Un alt studiu realizat pe alimente curative, de Uniersitatea din Swansea, a scos la iveală posibile proprietăți ale algelor pentru combaterea infecărilor cu COVID-19. Carrageenanul este o formă de algă marină comestibiă, de culoare roșie. Acest specimen de alge a fost folosit pentru tratarea afecțiunilor respiratorii în Irlanda secolului al XIX-lea.
O versiune brevetată a plantei este, de asemenea, ingredientul principal al unui spray nazal. Respectivul spray se bazează pe așa-numita formulare Dual Defense.
Cercetătorii de la Universitatea Swansea au început studiile la oameni în urma unor studii de laborator de succes ale remediului fără prescripție medicală, care au descoperit că poate preveni infecția și reduce severitatea simptomelor dacă oamenii se infectează cu Covid-19.
6.Conservanți
La demararea studiilor, Universitatea Visva-Bharati, India, s-a bazat pe un conservant utilizat în mod curent, cunoscut sub denumirea de Nisin. Este un conservant natural alimentar fabricat de o bacterie și care se găsește în multe conserve.
A fost identificat pentru prima dată în laptele fermentat și este utilizat la nivel global ca și conservant natural, sigur, pentru alimente într-o varietate de produse, cum ar fi brânza procesată, deserturile lactate, laptele, băuturile fermentate, carnea și conservele.
Academicienii indieni au analizat dacă nisinul acționează ca un antiviral împotriva coronavirusului. Descoperirile acestora au fost evaluate și acceptate pentru publicare în ediția din ianuarie 2021 a revistei Virology. Datele arată, pentru prima dată, că peptida poate bloca receptorul ACE2, împiedicând astfel SARS-CoV-2 să se lege de acesta și să infecteze celulele.
Concluzia
În timp ce aceste alimente curative ar putea aduce unele beneficii, cel mai bun mod de a rămâne sănătos este să mâncăm o dietă bine echilibrată. Știm că există anumite grupuri alimentare asociate cu un răspuns inflamator sau cu o funcție imunitară mai slabă, dar nu există un singur aliment care să confere protecție sau să inhibe inflamația, spun specialiștii.
Alimentele precum fructele, legumele, leguminoasele, nucile și semințele sunt bune. Combinarea alimentelor bune și reducerea alimentelor rele este abordarea pe care ar trebui să o avem împotriva opririi concentrării asupra unui anumit aliment. Este important să încurajăm o dietă diversă, este concluzia finală.