Cel mai tare test de atenție a devenit viral. Găsește diferențele dintre cele două imagini în doar 7 secunde

de: Daoud Andra
21 10. 2024

Jocul ”găsește diferențele” este un tip popular de puzzle în care două imagini asemănătoare sunt plasate una lângă cealaltă. Pentru a rezolva provocarea, participanții trebuie să identifice diferențele dintre cele două imagini într-un timp limitat. Reușești să observi cele 3 diferențe în 7 secunde?

Găsești diferențele dintre imagini în 7 secunde?

Această provocare reprezintă o activitate populară atât pentru copii, cât și pentru adulți, iar timpul limitat pentru a rezolva problema face ca totul să fie distractiv și dificil, în același timp. Acest joc poate fi jucat individual sau în grupuri și este ușor de integrat în rutina zilnică pentru a îmbunătăți agilitatea mentală și alte abilități ale creierului.

Privește cu atenție cele două poze cu o mamă și o fiică. Deși la prima vedere cele două imagini par identice, ele nu sunt. Există 3 diferențe între cele două poze, iar cititorii au la dispoziție 7 secunde să le găsească.

Trebuie să te concentrezi foarte bine pentru a observa diferențele dintre cele două imagini. Unele diferențe ar putea fi ușor de identificat, în timp ce altele vor fi mult mai greu de găsit, necesitând abilități excelente de observație.

Descoperă cele 3 diferențe dintre imaginile alăturate

Rezolvarea provocării

Această provocare este benefică pentru creier, deoarece ajută la îmbunătățirea concentrării și a memoriei, dar și pentru vedere. Pentru a identifica diferențele, concentrează-te asupra detaliilor și nu privi imaginile în ansamblul lor.

Cei care nu au găsit toate diferențele trebuie să exerseze mai des astfel de provocări pentru a-și îmbunătăți capacitatea de concentrare. Dacă nu ai reușit să identifici cele 3 diferențe, iată-le evidențiate în imaginea de mai jos! Primul detaliu diferit este la banca din stânga fetiței, a doua diferență este la jacheta mamei sale, iar a treia diferență e la coșul de gunoi din dreapta mamei.

Cele 3 diferențe, evidențiate cu roșu

Provocările de tip ”găsește diferențele” nu sunt doar o modalitate distractivă de a-ți petrece timpul, ci și o activitate care aduce numeroase beneficii pentru creier și abilitățile cognitive. Iată câteva dintre principalele avantaje ale acestor provocări:

  • Îmbunătățirea atenției la detalii
  • Dezvoltarea concentrării
  • Stimularea memoriei vizuale
  • Îmbunătățirea coordonării ochi-creier
  • Antrenament mental și prevenirea declinului cognitiv
  • Reducerea stresului și relaxare
  • Îmbunătățirea răbdării și perseverenței