Cel mai sigur loc din avion. Aici trebuie să stai pentru a avea o şansă de supravieţuire

de: Bișinicu Andreea
13 02. 2023

Atunci când rezervă un zbor, cei mai mulți dintre oameni se gândesc cum să stea mai aproape de toaletă, de ieșirea de urgență sau chiar la geam, pentru a admira peisajul deasupra norilor. Ei bine, puțini sunt cei care știu care este cel mai sigur loc din avion.

Care este cel mai sigur loc din interiorul avionului

Atunci când își planifică un city break sau o vacanță de câteva săptămâni, majoritatea oamenilor rezervă bilete de avion.

Când vine vorba de alegerea locurilor din interiorul aeronavei, cei mai mulți turiști le bifează pe cele care le sunt pe plac, fiind influențați de mai mulți factori, precum confortul picioarelor, comoditatea, proximitatea toaletei și multe altele.

Persoanele care zboară des cu avionul își pot rezerva locul cât mai aproape posibil de ușă, astfel încât să poată debarca mai repede. Alții preferă să se așeze la fereastră, pentru a se bucura de peisaj.

Cu toate acestea, foarte rar se întâmplă ca pasagerii să își rezerve locul în avion, în funcție de cât de sigur este amplasat scaunul.

Profesorul Doug Drury, șeful catedrei de aviație de la Central Queensland University, a declarat că, din punct de vedere al statisticilor, cel mai sigur loc din avion este unul dintre locurile din culoarul din mijloc, din ultimul rând de scaune.

Citește și Regula 3-1-1 pe care trebuie să o respecți când călătorești cu avionul. La ce se referă, de fapt

Zborul cu avionul, cel mai sigur mijloc de transport din lume

Este adevărat faptul că pasagerii care stau în spatele avionului au parte de un zbor puțin mai inconfortabil, deoarece simt toate turbulențele, iar zgomotul motoarelor se aude mult mai tare.

În schimb, aceștia au şanse mai mari să supraviețuiască într-o situaţie de urgenţă, având în vedere faptul că, în general, accidentele aeriene se produc în momentul decolării sau aterizării, unde zona din faţă este cea mai expusă.

Cu toate acestea, călătoritul cu avion rămâne cel mai sigur mijloc de transport din lume, indiferent de locul pe care te afli în aeronavă, subliniază expertul într-o analiză publicată de CNN. În 2019 au avut loc 70 de milioane de zboruri în toată lumea, cu numai 287 de decese.

Conform unei analize realizate de Consiliul Național pentru Siguranță din Statele Unite ale Americii, riscul de a muri într-un avion este de numai 1 la 205.552, comparativ cu 1 la 102 în cazul unui accident rutier.

Citește și Secretul stewardeselor care stau la hotel în vacanță. Ce pun mereu în seiful din cameră