Cel mai scurt test de inteligență din lume. Are doar 3 întrebări, dar puține persoane reușesc să îl treacă

Cel mai scurt test de inteligență din lume. Are doar 3 întrebări, dar puține persoane reușesc să îl treacă
Cel mai scurt test IQ

Testele de IQ sunt o modalitate amuzantă de a testa inteligența. Cu următorul test de inteligență vei afla cât de inteligent ești. Este unul scurt cu întrebări ce pot părea simple în primă fază, însă trebuie să ai grijă.

Ce este un test IQ?

Testele coeficientului de inteligență sunt unul dintre cele mai cunoscute tipuri de teste psihologice folosite în prezent. Rezultatul unui asemenea test vă va permite să vă comparați cu o altă persoană și să vedeți cât de diferiți sunteți din punct de vedere intelectual.

CRT sau testul de reflexie cognitivă este cel mai scurt din lumea, deoarece constă în doar trei întrebări simple. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă și să te gândești foarte bine înainte de a răspunde la întrebări, întrucât ele sunt mai complicate decât par.

Testul te va ajută să-ți evaluezi capacitatea de a identifica că o problemă simplă poate fi mai dificilă decât pare în realitate. Cu cât răspunzi la cele trei întrebări mai repede, cu atât vei fi mai inteligent.

Cele trei întrebări sunt administrate de un psiholog autorizat, iar ele sunt combinate pentru a stabili punctele finale și pentru a determina unde se află mintea ta. Potrivit unui sondaj la care au participat 3.500 de persoane, 33% dintre acestea au greșit fiecare răspuns, iar 83% au greșit cel puțin unul.

Iată cel mai scurt test IQ din lume

Înainte de a începe, fii atent, gândește-te bine și citește corect propozițiile. Este un test scurt, însă foarte complex. Iată cele trei întrebări:

  1. Un plic și o ștampilă costă în total 1,1 euro. Primul valorează cu 1 mai mult decât al doilea. Cât este asta ?
  2. Dacă cinci mașini durează cinci minute pentru a crea cinci bile . Cât timp vor dura 100 de roboți pentru a face 100 de bile?
  3. Într-un lac există un petec de frunze de stejar. În fiecare zi își dublează dimensiunea. Dacă este nevoie de 48 de zile pentru a acoperi întreaga suprafață a apei, cât timp va dura pentru a acoperi jumătate din apă?

Soluțiile le veți găsi puțin mai jos, însă nu trebuie să vă grăbiți, luați un pix și o foaie de hârtie dacă este necesar și încercați să aflați răspunsurile corecte. Iată răspunsurile:

  1. Dacă plicul costă X și ștampila costă 1 mai mult, atunci: X+1, deci de exemplu: hârtie + plic = X + (X+1) = 1,1. Astfel 2X +1= 1,1 și 2X =1,1. X= 0,05.
  2. Dacă cinci mașini pot face cinci bile , înseamnă că fiecare dintre ele face una în același timp , deci dacă sunt 100 care produc bile, pot face 100 în aceleași minute.
  3. Plasturele durează 47 de zile pentru a acoperi jumătate din lac. Dacă își dublează dimensiunea de fiecare dată când merge mai departe, pentru a ști când îl acoperă trebuie să te gândești dacă a fost complet acoperit în ultima zi . Scădeți jumătate din aceasta și o aveți deja pe cealaltă.

Citește și: Iluzia optică prin care vezi ce fel de om ești. Îți arată caracterul adevărat