Cel mai sănătos pește. Medicii îl recomandă mereu, trebuie consumat cel puţin o dată pe săptămână
Experții în nutriție au explicat care sunt caracteristicile celui mai sănătos pește ce ar trebui consumat de oameni. Acest aliment este recomandat spre consum cel puțin o dată pe săptămână. Tipurile de produs dintre care poți alege pentru a integra peștele în alimentația ta. Acesta este cel mai sănătos și ieftin pește.
Caracteristicile unui pește sănătos
Peștele este o parte importantă a unei diete sănătoase atât în cazul copiilor în curs de dezvoltare, cât și în cazul adulților. Totuși, majoritatea oamenilor nu mănâncă suficient de des pește, potrivit specialiștilor în nutriție. Principalul motiv este reprezentat de costul produsului în cauză.
Știm deja cu toții că peștele are multe beneficii pentru organism. Este plin de proteine, nutrienți, cum ar fi acizii grași omega-3, fier și zinc. Este o componentă importantă a unui program alimentar sănătos. Vestea bună este că se poate consuma pește sănătos și la prețuri accesibile.
Citește și: Cât poți să ții peștele în congelator, de fapt. Este greșit să îl mai consumi după această dată
Cum recunoști cel mai sănătos pește
Ca regulă generală, cel mai sănătos pește este cel care conține mulți nutrienți, foarte puțin sau deloc mercur, prezentând un risc potențial minim. Dacă vrei să alegi să consumi un pește sănătos, gândește-te la sardine, macrou, hamsii, somon sau hering.
Specialiștii în nutriție recomandă oamenilor să consume pește cel puțin o dată pe săptămână. Ce tip de pește ar trebui consumat, poate fi ales din topul întocmit de experți în acest sens. Pe primul loc al celor mai sănătoase tipuri de pește de mâncat se află sardinele.
Cel mai sănătos și ieftin pește de pe piață
„Sardinele sunt unul dintre cei mai sănătoși pești, deoarece sunt foarte bogate în omega-3. Sunt consumate cu os, deci au calciu și, pentru că sunt atât de puține, nu sunt contaminate cu mercur”, spun specialiștii în nutriție.
Sardinele sunt ieftine și pot fi cumpărate în conserve în apă sau în ulei de măsline, cu sau fără sare, potrivit experților citați de Forbes.
Ce alte tipuri de pește poți consuma
Macroul este, de asemenea, o sursă bună de acizi grași omega-3. Ca pește gras, macroul are și multă vitamina D. În variantă prăjită, prezintă un conținut mare de carbohidrați și zaharuri, dar mic în proteine față de macroul din conserve, la grătar sau la cuptor.
Hamsiile sunt un alt tip de pește gras, bogat în omega-3. Produsul în cauză furnizează cantități mari de calciu, fosfor (un mineral necesar pentru a produce energie în organism) și potasiu.
Somonul este la rândul său un pește gras popular, fiind plin de nutrienți, inclusiv de omega-3, proteine, potasiu, vitamina D, vitamina E și câteva vitamine B. Poate fi cumpărat și la conservă.
Un pește sălbatic sănătos, nu crescut la crescătorie ar fi heringul, bogat în omega-3 și vitamina D, precum și seleniu și vitamina B12, o vitamină esențială pentru sănătatea sistemului nervos central al organismului și pentru producerea de globule albe, globule roșii și trombocite.