Cel mai rapid test de inteligenţă. Doar 20% dintre cei care încearcă răspund corect

de: Mariana Olteanu
02 07. 2023

Testele de inteligență sunt una dintre metodele prin care oamenii aleg să-și petreacă timpul liber. Acest tip de teste sunt unele dintre cele mai îndrăgite de către internauții din întreaga lume. De aceea, te provocăm să rezolvi unul dintre cele mai rapide teste din lume . Doar 20% dintre oameni reușesc să-l facă. Te afli printre ei?

Ai mintea strălucită dacă reuşeşti să rezolvi acest test

Dacă vrei să-ți pui mintea la încercare, răspunde la rapid la următoarele întrebări. Dacă reușești să răspunzi corect la acestea, înseamnă că fără dar și poate ai o minte strălucită. Testul de inteligență a ajuns viral, după ce TikToker-ul @chibimallo l-a postat.

Potrivit acestuia, testul a fost realizat de profesorul Shane Frederick de la MIT și este denumit Testul de reflecție cognitivă. Provocarea testului constă în oferirea unui răspuns perfect pentru toate cele trei întrebări. Însă, timpul va fi cel mai mare obstacol în îndeplinirea sarcinii.

Te-ar putea interesa și: Testul zilei pentru genii. Găsește pisica din imagine în 5 secunde. Doar 1% dintre internauți reușesc

Doar 20% dintre cei care încearcă răspund corect

Se pare că este „cel mai rapid test de IQ de pe Pământ”, iar dacă reușești să răspunzi la toate întrebările ești „mai deștept decât 80% din omenire”. S-a ajuns la această concluzie în urma efectuării unui studiu, demarat de profesor. Specialistul a a supus 3.428 de persoane la trioul de întrebări pe o perioadă de 26 de luni.

Când cercetarea a luat sfârșit, profesorul a realizat că doar 17% au răspuns corect la toate cele trei întrebări, iar 33% au răspuns greșit la toate cele trei întrebări. Iată care au fost întrebările care le-au dat de furcă oamenilor:

1. O bâtă și o minge costă în total 1,10 dolari, iar bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă cinci mașini au nevoie de cinci minute pentru a face cinci rotiri, cât timp ar dura 100 de mașini pentru a face 100 de rotiri?

3. Într-un lac există o parcelă de nuferi. În fiecare zi, suprafața se dublează, dacă este nevoie de 48 de zile pentru ca suprafața să acopere întregul lac, în cât timp ar trebui să acopere jumătate din lac?

Întrebările sunt făcute special pentru a pune creierul în dificultate și pentru a-l determina să  „producă răspunsuri impulsive eronate”.

Care sunt răspunsurile corecte?

La prima întrebare, răspunsul corect este că, mingea costă cinci cenți, ceea ce înseamnă că, în cazul în care bâta costă un dolar în plus, aceasta ajunge la 1,05 dolari, iar dacă se combină cele două mingi costă 1,10 dolari. La cea de-a doua  întrebare, răspunsul corect este cinci minute. Pentru cea de-a treia întrebare, răspunsul este următorul: pata de nuferi care se dublează în fiecare zi și care, în cele din urmă, acoperă întregul lac în ziua 48, ar putea acoperi jumătate din acesta în ziua 47.

Te-ar putea interesa și: Ai o inteligenţă aparte dacă găseşti 3 diferenţe în mai puţin de 10 secunde! E testul dimineţii