Cel mai puternic val de restructurări din 2024. Gigantul TV care face concedieri masive

de: Daoud Andra
15 08. 2024

Una dintre cele mai mari companii din industria media urmează să renunțe la aproximativ 15% dintre angajați, potrivit unei informări interne transmise către salariați. Șefii au afirmat că aceste schimbări sunt necesare pentru a consolida compania și vin în urma celor mai recente rezultate financiare.

Val de concedieri la una dintre cele mai mari companii media

Paramount Global este una dintre cele mai mari corporații din industria de divertisment, iar recent a anunțat o serie de restructurări. Compania, care deține, printre altele, canale și rețele de televiziune, studiouri de producție cinematografică, servicii de streaming și edituri a anunțat, într-o notă de informare internă, că va renunța la o mare parte dintre angajați.

15% dintre salariați ar urma să rămână fără loc de muncă, în urma deciziei de a restructura compania. Directorii generali au transmis că firma se află într-un ”punct de inflexiune”, în care sunt necesare schimbări semnificative pentru consolidarea companiei media.

Decizia vine după cele mai noi rezultate financiare, de la finalul celui de-al doilea trimestru. Potrivit estimărilor, aproximativ 2.000 de persoane vor fi afectate de aceste concedieri. O parte dintre angajați vor pleca până la finalul lunii septembrie, iar o parte până la sfârșitul anului.

Ce canale deține Paramount Global

Compania este una dintre cele mai vechi de pe piața din America, iar de-a lungul timpului, a trecut prin schimbări majore. Cunoscută anterior ca ViacomCBS, firma și-a schimbat ulterior numele în Paramount. Sub această umbrelă se regăsesc mai multe canale de televiziune, precum și servicii de streaming, de producție, de editare și alte business-uri. Din cadrul Paramount Global fac parte:

  • CBS Television Network: Una dintre cele mai mari rețele de televiziune din Statele Unite, cu o gamă largă de programe, inclusiv știri, drame și comedii.
  • Paramount Network: Canal de televiziune prin cablu cunoscut pentru filme și seriale.
  • MTV: Rețea de televiziune dedicată muzicii și divertismentului pentru tineri.
  • Comedy Central: Canal cunoscut pentru comedii, stand-up-uri și emisiuni de satiră.
  • Nickelodeon: Rețea de televiziune dedicată copiilor și adolescenților.
  • BET (Black Entertainment Television): Canal care oferă programe și divertisment pentru comunitatea afro-americană.
  • CBS Sports Network: Rețea dedicată sporturilor și evenimentelor sportive.
  • Channel 5: Rețea de televiziune din Marea Britanie, deținută de Paramount Global.
  • Paramount Television Studios: Studio de televiziune care produce seriale și conținut pentru diverse rețele și platforme de streaming.
  • Paramount Pictures: Studioul de film cu o istorie lungă și o mulțime de filme de succes, inclusiv serii populare precum „Mission: Impossible”, „Transformers” și „Star Trek”.
  • Nickelodeon Movies: Divizia de producție de filme pentru copii și adolescenți, parte a Nickelodeon.
  • Paramount+: Serviciul de streaming al companiei care oferă acces la filme, seriale și emisiuni TV, inclusiv conținut din rețelele de televiziune și filmele Paramount Pictures.
  • SHOWTIME: Serviciu de streaming și canal de televiziune premium cunoscut pentru serialele originale și filmele de succes.