Cel mai periculos obiect din lume. Te poate ucide în doar două zile dacă îl priveşti mai mult de 5 minute, unde se află „Piciorul de elefant”
Cel mai periculos obiect din lume se află la Cernobîl. Explozia din 26 aprilie 1986 a cauzat formarea unui amestec de combustibil nuclear, nisip, beton și material izolant, denumit de experți și corium. Acel amestec destul de periculos pentru oricine a fost botezat „Piciorul de elefant”!
Unde se află cel mai periculos obiect din lume
Obiectul respectiv se regăsește într-un subsol din Pripyat, Ucraina, un oraș părăsit în urma exploziei de la Cernobîl, în urmă cu aproape patru decenii. Acesta este format dintr-o amestecătură de combustibil nuclear, nisip, beton și material izolant. Se crede că ar fi periculos de radioactiv timp de zeci de mii de ani.
Piciorul de elefant s-a format în urma exploziei de la Cernobîl
Denumit „Piciorul elefantului de la Cernobîl”, acesta s-a format după ce o „lavă” ce a atins temperatura de 2255 de grade Celsius și a mai ars la 1660 grade vreme de câteva zile. Masa radioactivă care s-a adunat în urma exploziei devastatoare a luat forma unui picior încrețit de elefant. Nivelurile radiațiilor au scăzut de-a lungul anilor, dar obiectul este în continuare extrem de periculos, scrie unilad.com.
O persoană poate muri în 5 minute
Dacă cineva se apropie de el, instant începe să sângereze, iar mai apoi apar vărsăturile, febra puternică și diareea. În plus, persoana respectivă moare în maxim cinci minute. Așadar, „Piciorul de Elefant” este cel mai periculos deșeu al planetei în prezent.
În ultimii ani au fost făcute doar două poze acestui obiect, pentru că radioacticvitatea din zonă a distrus imaginile. Din nefericire, orașul Pripyat, situat la un kilometru şi jumătate de centrala nucleară, nu poate fi repopulat, cel puțin nu în următorii 100 de ani. În plus, dacă obiectul respectiv s-ar topi și s-ar scurge în pământ, ar putea contamina apa pe distanțe mari.
Explozia de Cernobîl, cel mai grav incident din istorie
Explozia nucleară de la Cernobîl este considerată cea mai gravă din toate timpurile. 28 de oameni şi-au pierdut viaţa în noaptea de 26 aprilie 1986. Alte 15 persoane, potrivit datelor oficiale, au murit în anii următori din cauza expunerii masive la substanţe radioactive.
Deflagrația s-a produs noaptea și a fost urmată de un incendiu puternic. Acoperişul reactorului 4, greu de o mie de tone, a fost aruncat în aer, şi 190 de tone de substanţe radioactive au ajuns la peste 1.000 de metri în atmosferă, iar apoi au fost purtate de curenţii de aer pe distanţe imense. Atunci, suprafațe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuați peste 300.000 de oameni.