Cel mai nociv aliment pe care îl găsim în toate magazinele. Nu știam cât de mult rău ne face
Substanțele chimice potențial dăunătoare care au fost interzise acum un deceniu pot fi prezente în concentrații mari în masa preferată, vorbim aici despre amestecuri pastelor cu brânză din comerț.
Cel mai nociv aliment pe care îl găsim în toate magazinele
Substanțele chimice, numite ftalați, pot perturba hormonii masculini precum testosteronul și au fost corelate cu defecte genitale la naștere la băieți și cu probleme de învățare și comportament la copiii mai mari. Substanțele chimice migrează în alimente din ambalaje și echipamente utilizate în fabricare și pot prezenta riscuri speciale pentru femeile însărcinate și copiii mici.
Nu știam cât de mult rău ne face
Un raport din 2014 adresat siguranței produselor de consum a cerut să evalueze riscurile „în vederea susținerii etapelor de gestionare a riscurilor”. Raportul a concluzionat că alimentele, drogurile și băuturile, și nu jucăriile, au fost principala sursă de expunere la ftalați. Acum, un nou studiu al celor 30 de produse din brânză a detectat ftalați în toate, cu excepția uneia dintre probele testate, cu cele mai mari concentrații găsite în pulberea de brânză foarte procesată în amestecurile de mac și brânză în cutie.
„Concentrațiile de ftalați în pulbere din amestecurile de mac și brânză au fost de peste patru ori mai mari decât în brânzeturile bloc și alte brânzeturi naturale, cum ar fi brânza mărunțită, brânza sfoară și brânza de vaci”, a declarat Mike Belliveau, director executiv al Centrului de Strategie pentru Sănătate în Mediu, unul din patru grupuri de advocacy care au finanțat raportul. Alții au fost Centrul de ecologie, viitorul sănătos al bebelușilor sănătoși și statele mai sigure.
Grupurile de mediu și siguranță alimentară au solicitat, cel puțin în SUA, anul trecut pentru a îndepărta toți ftalații din alimente, ambalajele alimentare și echipamentele de prelucrare și fabricare a alimentelor, deși petiția a fost amânată temporar din motive tehnice, a declarat Tom Neltner, directorul politicii chimice pentru Fondul pentru Apărarea Mediului, care coordonează procesul de petiție pentru 11 grupuri de advocacy, inclusiv Centrul pentru Științe în Interes Public, Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale, Grupul de lucru pentru mediu și altele.