Cel mai mic sat din România se află într-o zonă superbă și are un nume inedit. Locul e deosebit de pitoresc, cu numeroase atracții naturale
Doar câteva zeci de suflete trăiesc în cel mai mic sat din România. Localitatea pitorească, desprinsă parcă din povești, se află într-o zonă superbă a țării. Are un nume inedit. Cum arată viața acolo.
Unde este cel mai mic sat din România
Una dintre cele mai frumoase zone din România este, fără dar și poate, Maramureșul. În ultimii ani, a devenit una dintre marile atracții turistice ale țării, atrage vizitatori nu doar din interiorul granițelor, dar și din străinătate.
Peisajele fabuloase, mâncarea delicioasă și oamenii prietenoși, gospodari desăvărșiți, sunt doar câteva dintre motivele pentru care turișii se întorc cu plăcere de fiecare dată când au ocazia.
Tot în această zonă se află și cel mai mic sat din România. Doar câteva zeci de suflete trăiesc acolo, mai puțin de 40. Din cele 25 de case ridicate, multe sunt acum abandonate.
„Dacă nu muncim, nu avem”
Preotul vine la biserica din micul sat o dată la trei săptămâni. Nu există niciun magazin alimentar, iar școala este închisă de mai bine de un deceniu. Așa arată viața în Jugăstreni.
Sătucul aparține de comuna Vima Mică din județul Maramureș, la doar 50 de kilometri de Baia Mare.
Activitatea principală a localnicilor este agricultura. Se bucură din plin de viața liniștită, înconjurați de natură.
„Îs foarte puțini, nu au cu ce se ocupa, să știți că eu îs printre ăia tineri și am 63 de ani”, spune un localnic.
„Îi greu, dar trebuie să muncești oriunde ai fi. Trebuie să supraviețuim, dacă nu muncim, nu avem”, a precizat o altă localnică, potrivit Digi24.
Te-ar putea interesa și: Cel mai frumos sat din România, un loc de vis, te vei simţi ca în Elveţia. Trebuie să ajungi cât mai curând aici
De unde vine numele localității
Acum trei ani, un singur copil se juca pe ulițele celui mai mic sat din România. Adriana avea atunci opt ani și simțea lipsa prietenilor. Mergea la școală în localitatea vecină, cu un microbuz.
„Păi e cam plictisitor, că nu prea am cu cine să mă joc. Mă mai joc singură, mă mai joc cu cățelușul meu, Pufi”, mărturisea copila, pentru sursa citată.
Numele inedit al satului provine de la arborele numit jugastrucare crește și astăzi în pădurile din împrejurimi.
Te-ar putea interesa și: Fenomenul miraculos care a avut loc într-un sat din România. Ce s-a putut observa pe icoane