Cel mai lung drum din lume are 47.958 de km. Imaginile astea sunt senzaționale, mai ales dacă îl străbați cu mașina VIDEO

Cel mai lung drum din lume are 47.958 de km. Imaginile astea sunt senzaționale, mai ales dacă îl străbați cu mașina VIDEO
Detalii despre cel mai lung drum din lume

Care este cel mai lung drum din lume? Acesta are 47.958 de km și este o reală încântare pentru cei care vor să vadă frumuseți deosebite și au timp de străbătut cu mașina. Imaginile surprinse aici sunt senzaționale.

Detalii despre cel mai lung drum din lume

Planeta noastră numără frumuseți incredibile de care mulți nici nu apucă să audă într-o viață. Cei mai norocoși sunt aceia care își permită să călătorească și să viziteze locurile senzaționale pe care ni le-a dăruit universul.

Marile orașe se bucură să fie legate între ele printr-o amplă rețea de autostrăzi. Românii nici că se gândesc la măcar un mic procent din acest scenariu fericit din cauza stării deplorabile din dreptul drumurilor noastre.

Cel mai lung drum din lumea întragă este autostrada Pan-Americană, cu punctul de plecare în Fairbanks, oraș din Alaska. Finalul său este la Buenos Aires, capitala Argentinei.

Distanța totală pe care se întinde este de aproape 50.000 de km, mai exact 47.958. Autostrada este practicabilă aproape în întregime, cu exepția unei părți de 150 de kilometri cunoscută sub numele de Darien Gap, zonă aproape în întregime acoperită de junglă.

Din punctul acela, mașinile și pasagerii sunt transportați de-a lungul secțiunii cu ajutorul unor ambarcațiuni. Un alt fapt uimitor este că drumul traversează aproape în întregime cele trei americi: Americi – America de Nord, America Centrală și America de Sud.

Trece prin 14 state

Astfel, el trece de la nord la sud în 14 state: Canada, Statele Unite, Mexic, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Columbia, Ecuador, Peru, Chile şi Argentina. Un alt tronson trece și prin Bolivia, Brazilia, Paraguay, Uruguay sau Venezuela.

  • Cele mai lungi drumuri drepte

„Ei bine, cel mai lung și drept drum se găsește în Arabia Saudită și este cunoscut sub denumirea de Autostrada 85. Drumul se întinde drept pe o lungime de 260 de kilometri și face legătura între orașele Haradh și Badha. Al doilea drum din lume cu o porțiune dreaptă se găsește în Australia.

Este vorba despre „90 Mile Straight”, drumul cu o lungime de 1.668 de kilometri. Dintre aceștia, doar 146,6 kilometri sunt lipsiți de curbe. Iar pe locul trei se regăsește Autostrada 46 din North Dakota, America de Nord. Aceasta face legătura între orașele Oxbow și Streeter și are o lungime de 198 de kilometri, dintre care 50 de kilometri sunt în linie dreaptă”, arată știridinlume.ro.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI