Cel mai longeviv primar din România și-a spus secretul. De ce îl iubesc toți oamenii pe care îi administrează
Primarul „veșnic” din comuna Căpreni este unul dintre cei mai iubiți dintre români, susțin locatarii zonei. Edilul se numește Emil Cătănoiu și se află la conducerea comunei dinainte de Revoluție, mai exact din 1987. Cum a reușit să aibă parte de o carieră lungă și prosperă, fiind apreciat de toți oamenii pe care-i administrează.
Cine este cel mai longeviv primar din România
Emil Cătănoiu este, fără îndoială, cel mai longeviv edil din România. Mecanic auto de meserie, bărbatul se află la conducerea comunei Căpreni din Gorj din anul 1987, când a ajuns viceprimar și, mai apoi, primar.
De 32 de ani, mai exact din anul 1990, Emil Cătănoiu a ieşit primar la fiecare scrutin şi la mare diferenţă faţă de restul candidaţilor, scriu cei de la Observator. Deşi sunt la ţară, cei peste două mii de oameni din comună au condiţii ca la oraş.
„Aveam 27 de ani. Era în 1990, după Revoluţie. Din ’87, fusesem viceprimar al localităţii. După Bobotează, la o adunare sătească, la căminul cultural, am fost chemat acolo şi am fost ales primar al localităţii.
În ’92, au venit alegerile normale, cu mandatele de câte patru ani şi am ieşit primar şi în ziua de astăzi sunt tot primar al localităţii Căpreni. Cel mai tânăr eram la vremea respectivă. Acum nu sunt cel mai bătrân, sunt cel mai longeviv.”, a declarat Emil Cătănoiu pentru observatornews.ro.
Citește și Cei mai bogați primari din București. Singurii doi edili care au averi uluitoare
„Nu îmi doresc decât sănătate!”
Așadar, care este secretul longevivității primarului din Căpreni? Localnicii susțin că Emil Cătănoiu este un om milos și bun, care mereu se preocupă de bunăstarea sătenilor.
Deși împlinește 60 de ani la toamnă, edilul din județul Gorj nu are de gând să renunțe prea curând la poziția de primar pe care o ocupă.
„Apă avem de prin anii 2004, gaze din 2000, toate unităţile, şcoala, centrul de sănătate, primărie, grădiniţe sunt legate la gaze.
Au fost finalizate, urmând acum să facem dotarea cu mobilier şi una dintre săli va fi de informatică. O să luăm şi calculatoare noi. Multe nu mai sunt de făcut până la începerea anului. Dacă mai e ceva, le discutăm.
Până în ’89, nu prea se punea problema proiectelor pentru modernizarea localităţilor. Se punea problema să strămutăm clădiri din sate, să le aducem în centrul localităţilor.
Activitatea era pe CAP, agricultură, de la A la Z, şi în fiecare lună, mai era cooperaţia, aveam şi un complex de îngrăşat taurine care ne mai mânca o parte din timp. Cam asta era, mai mult activitatea economică. Nu îmi doresc decât sănătate. Dacă am sănătate, pot să ajut localitatea şi cetăţenii.”, a completat primarul pentru sursa citată.