Cel mai frumos drum din România se deschide pentru turiști. Oferă priveliști ce-ți taie respirația

de: Andreea Vînătoru
01 06. 2024

Turiștii care iubesc muntele au motive de bucurie! Sâmbătă, 1 iunie 2024, s-a redeschis circulaţia pe Transalpina, cel mai frumos drum din România. O comisie de la Compania de Drumuri a inspectat șoseaua și ulterior a stabilit ca traficul să fie reluat, dar doar pe un anumit tronson.

Transalpina se redeschide pe 1 iunie 2024

Vești bune pentru cei care vor să meargă pe Transalpina în acest an! Drumarii au anunțat că au încheiat deszăpezirea pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului. În plus, au fost înlocuite și indicatoarele care au fost distruse de vânt și zăpadă. Drept urmare, Transalpina se va deschide, dar cu anumite restricții orare, de viteză și de tonaj.

Se va circula doar pe un anumit tronson

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, începând de sâmbătă, DN 67C (Transalpina), va fi redeschis circulației rutiere. Turiștii care vor să viziteze șoseaua trebuie să știe că sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt va fi deschis doar în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Vezi și: Cea mai frumoasă şosea din România. E considerată bijuteria drumurilor europene, turiştii străini dau năvală în fiecare vară aici

„Atragem atenția conducătorilor auto să respecte restricțiile de trafic impuse, să nu efectueze manevre riscante și să adopte o conduită responsabilă pe tot parcursul traseului”, a transmis Infotrafic.

„Se redeschide circulația pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024!  Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 8.00 – 18.00. În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine”, arată directorul CNAIR.

Cele mai frumoase obiective turistice din zonă 

Pentru cei care aleg Transalpina, acestea sunt cele mai importante obiective turistice din zonă: 

Cheile și Valea Gilortului – Gilortul este un râu care izvorăște din Munții Parâng prin două izvoare principale și care iese la Novaci. Accesul se face din Novaci și se merge către nord pe cursul râului Nilor. 

Cheile Oltețului

Aceste chei fac parte dintr-o rezervație naturală din județul Gorj și este un loc cu adevărat impresionant, cu cascade, caverne și poieni. 

Peștera Polovragi

Acesta este unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Transalpina. Se află în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 de metri. 

Poți ajunge la peșteră din comuna Polovragi, între Horezu și Baia de Fier, Gorj. Această peșteră este una impresionantă, iar în fața ei este un traseu care coboară câțiva zeci de metri înspre apă.