Cel mai bun chef din Italia este un român! Îl știi de la TV, primele declarații ale lui Richard Abou Zaki: “Nu-mi vine să cred”

de: Andrei Simion
24 04. 2024

Reușită pentru un celebru bucătar român! A câștigat premiul pentru cel mai bun bucătar din Italia. Îl știi de la televizor, pentru că este jurat la „Chefi la Cuțite”.

Cine este românul desemnat cel mai bun bucătar din Italia

Richard Abou Zaki, căci despre el este vorba, a primit la Milano, în cadrul galei „Identità Golose – Le Guide Ristoranti 2024”, premiul pentru cel mai bun bucătar din Italia. Juratul de la „Chefi la cuțite” a făcut și primele declarații.

Recent, la cea de-a 17-a ediție a galei dedicate excelenței în arta gastronomică au fost premiate tinerele talente în domeniul culinar cu vârste sub 40 de ani. Astfel, Richard Abou Zaki de la „Chefi la cuțite” a obținut cea mai importantă distincție a anului alături de Pierpaolo Ferracuti, bucătarul cu care a înființat restaurantul Retroscena. Pentru cei care nu știu, în Italia, Richard Abou Zaki deține patru restaurante.

Reacția lui Richard Abou Zaki

„Sunt foarte fericit, mândru și recunoscător pentru acest premiu care vine după patru ani în care eu și Pierpaolo am investit energie și creativitate în ceea ce am reușit să construim la Retroscena. M-am implicat cu totul în acest proiect, dar nu-mi vine să cred că am trăit acest moment incredibil la doar patru ani de la deschiderea restaurantului și că distincția a venit în cadrul unui eveniment atât de important cum este Identità Golose. Sunt extraordinar de emoționat și le mulțumesc tuturor celor din echipa noastră, care muncesc alături de noi cu pasiune pentru a păstra cel mai înalt nivel în acest domeniu”, a precizat celebrul bucătar.

Premiul obținut de Richard Abou Zaki în Italia se adaugă palmaresului său impresionant. Acesta are o stea Michelin pentru restaurantul Restroscena la numai opt luni de la inaugurare și a fost distins cu premiul „Inovația anului” în urmă cu două luni, la gala Identità Golose pentru Pizzerii și Signature Cocktail Baruri.