27 feb. 2022 | 19:40

Cei mai bogați ruși, mesaj de ultimă oră pentru Vladimir Putin, în plin război cu Ucraina

News
Cei mai bogați ruși, mesaj de ultimă oră pentru Vladimir Putin, în plin război cu Ucraina
Cei mai bogati rusi mesaj de ultima ora pentru Vladimir Putin in plin razboi cu Ucraina

Oligarhii ruși fac scut împotriva lui Vladimir Putin, după ce liderul de la Kremlin a ordonat invazia Ucrainei, joi dimineață. În a patra zi de război, cei mai bogați oameni de afaceri de la Moscova fac apel la pace și cer încetarea războiului pornit de președintele lor cu țara vecină. Din cauza acțiunilor lui Putin, și miliardarii ruși au de suferit.

Cei mai bogați ruși se aliază împotriva lui Putin

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat, astăzi, că UE închide spațiul aerian către Rusia, inclusiv cursele private ale oligarhilor ruși.

„Propunem o interdicție a tuturor aeronavelor deținute de ruși, înmatriculate în Rusia și controlate de ruși. Aceste avioane nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se va aplica oricărui avion”, a spus von der Leyen. „Spațiul nostru aerian va fi închis pentru fiecare avion rusesc. Și asta include și aeronavele private ale oligarhilor”, a spus șefa CE, potrivit CNN.

Apel urgent pentru războiul Rusia-Ucraina

Multe țări europene au interzis deja companiile aeriene și aeronavele rusești, începând de duminică, inclusiv Germania, Franța și Italia. Pe fondul acestor sancțiuni, dar și din cauza onorilor cauzate de trupele ruse în Ucraina, oligarhii ruși Oleg Deripaska și Mihail Fridman, doi dintre cei mai bogați și influenți oameni de afaceri de la Moscova, cer încetarea războiului pornit de Vladimir Putin, transmite Forbes. De altfel, sunt primii doi miliardari care iau poziție publică împotriva președintelui lor, un eveniment destul de rar în Rusia ultimelor două decenii. Toată lumea știe ce pățesc opozanții lui Vladimir Putin.

Oligarhii Deripaska și Fridman vor pace

Mikhail Fridman, fondatorul Alfa Bank, cea mai mare bancă privată din Rusia, a devenit primul oligarh care contestă ordinul de invazie al președintelui rus Vladimir Putin. În scrisoarea trimisă, vineri, angajaților săi, Fridman, originar din Ucraina, a cerut „încheierea vărsării de sânge”. Oligarhul a scris că „războiul nu poate fi niciodată răspunsul”, deși a clarificat că nu intenționează ca opiniile lui să fie „politice”.

Cei doi afaceriști au averi de miliarde de dolari

La rândul său, Oleg Deripaska, care și-a construit averea pe materii prime rusești, a cerut, în mod similar, încetarea războiului din Ucraina, într-o postare făcută duminică pe Telegram. Acesta cere „pace” și vrea ca negocierile să înceapă „cât mai curând posibil”. Potrivit celor mai recente estimări ale Forbes, Fridman are o avere de 11,7 miliarde de dolari, iar Deripaska, 4 miliarde de dolari.

Liderii lumii vor sancțiuni dure pentru bogătașii Rusiei

Comentariile celor doi bogătași vin în timp ce liderii lumii cresc presiunea asupra penalizării oligarhilor ruși: un oficial de la Casa Albă a declarat, sâmbătă, că Occidentul intenționează să „vâneze” „iahturile, avioanele, mașinile de lux și casele de lux” ale oligarhilor ruși. Atât Deripaska, cât și Fridman nu au fost loviți de cel mai recent val de sancțiuni. Cu toate acestea, Oleg Deripaska se confruntă cu sancțiuni americane din 2018.

Reacția lcelor doi ruși vine după ce SUA, UE, Canada și Marea Britanie au anunțat sancțiuni fără precedent la adresa Rusiei. Analiștii estimează că impactul asupra economiei ruse va fi imens.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A anunțat că divorțează la două ore după ce soția lui a născut, s-a logodit iar și după câteva zile a apărut cu altă femeie
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro