Cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientul secret pe care îl puneau bunicile. Așa iese super aromată
Plăcinta cu mere este una dintre cele mai gustoase deserturi și iubită de mulți români. Este un preparat foarte delicios și ușor de pregătit. Aflați în rândurile următoarea care este cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere.
Cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere. Desert gustos și ușor de preparat
Plăcintele cu mere sunt un adevărat deliciu, mai ales cele preparate cu mere proaspete și foarte gustoase. Următoarea rețetă este cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere. Modul de preparare este extrem de ușor, iar ca și ingrediente veți avea nevoie de:
Pentru aluat:
- 2 ouă;
- 500 g de făină;
- 200 g de unt;
- 150-200 g de zahăr;
- 150-200 g de smântână;
- un plic de praf de copt;
- un plic de zahăr vanilat;
- un vârf de linguriță de sare.
Pentru umplutură:
- 50 g de zahăr;
- o lingură de scorțișoară;
- 1,5-2 kg de mere dulci și acrișoare;
- 50 g de unt.
Mod de preparare
Pentru început, tăiem untul rece în cubulețe și îl amestecăm cu zahărul până obținem o textură nisipoasă. Adăugăm zahărul vanilat, ouăle și smântâna, apoi le amestecăm până se omogenizează. Într-un alt vas, punem următoarele ingrediente: făină, praf de copt și sare.
Amestecăm cu o lingură de lemn ingredientele umede, adică acea compoziție cremoasă, cu cele uscate până ce aluatul se întărește și poate fi frământat. Atunci când este gata, îl împărțim în două și întindem cu făcălețul fiecare jumătate pe masă, după ce am presărat puțină făină. Cele două foi subțiri de plăcintă pe care le-am obținut la final, le vom decupa după forma tăvii în care se coace desertul.
Trecem la prepararea umpluturii și începem prin a curăța merele de coajă și scoaterea sâmburilor. Merele le puteți tăia cubulețe sau le puteți da prin răzătoare, după preferințe. În funcție de ce alegeți, umplutura va fi mai moale.
Merele le vom amesteca cu zahăr și puțină scorțișoară, după care le călim într-o tigaie cu puțin unt, la foc mediu, timp de doar câteva minute, după care le punem la copt. La final, așezăm prima foaie de plăcintă în tavă, adăugăm merele, iar apoi ultima foaie.
Plăcinta se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de circa 40 de minute. După ce scoatem plăcinta din cuptor, o lăsăm puțin la răcit și adăugăm peste zahărul pudră, după care poate fi gata de savurat.
Plăcintă cu mere și nuci caramelizate
Un alt desert foarte delicios este plăcinta cu mere cu topping de nuci caramelizate. Desigur, nu este rețeta tradițională a bunicii, însă rezultatul final va fi foarte gustos. Ca și ingrediente, veți avea nevoie de următoarele:
Ingrediente pentru aluat:
- 2 ouă;
- 500 g de făină;
- 200 g de unt;
- 150-200 g de zahăr;
- 150-200 g de smântână;
- un plic de praf de copt;
- un plic de zahăr vanilat;
- un vârf de linguriță de sare.
Ingrediente pentru umplutură:
- 50 g de zahăr;
- o lingură de scorțișoară;
- 1,5-2 kg de mere dulci și acrișoare;
- 50 g de unt.
Ingrediente pentru topping:
- 2 linguri de apă;
- 3-4 linguri de zahăr;
- 100-150 de grame de nuci măcinate.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu iaurt și vișine. Se face rapid și are un gust senzațional
Mod de preparare
Modul în care se prepară plăcinta cu mere este exact la fel ca și în rețeta de mai sus. De asemenea, ingredientele pentru aluat și umplutură sunt și ele aceleași. Prin urmare, după ce scoatem de la cuptor plăcinta cu mere, punem zahărul și apa într-o tigaie încinsă până capătă o culoare brună.
Mai apoi, adăugăm nucile măcinate și le amestecăm cu zahărul. La final, turnăm acest topping deasupra plăcintei cu mere pe care am lăsat-o la răcit puțin și ne putem bucura de gustul delicios. Poftă bună!