Cea mai titrată antrenoare de gimnastică aerobică din istoria României pune stop carierei după 30 de ani de activitate: ”Am făcut destul”

de: Daoud Andra
06 10. 2024

Cea mai decorată antrenoare din gimnastica aerobică românească și vicepreședinta Federației Române de Gimnastică a decis să-și încheie cariera de antrenorat după 30 de ani de succese remarcabile. Marcela Fumea și-a anunțat retragerea și a făcut câteva precizări importante.

Marcela Fumea își încheie cariera de antrenoare

În ciuda acestei retrageri de pe scena internă, Marcela Fumea își va continua activitatea la nivel internațional, pregătindu-se să candideze pentru un nou mandat în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică.

Campionatul Mondial de la Pesaro, un eveniment ce a adus rezultate excelente pentru România, a fost ultima competiție la care Marcela Fumea a participat în calitate de antrenoare principală a lotului național de gimnastică aerobică. Sub îndrumarea ei, delegația română a câștigat două medalii de argint, la probele de Echipe și Aerobic Dance.

”După 30 de ani de activitate intensă, consider că am realizat suficient atât pe plan intern, cât și internațional. Sunt extrem de mândră de toate realizările și bucuria mea este că las România vicecampioană mondială,” a declarat Marcela Fumea pentru sportsnet.ro.

În plus, ea a ținut să îi mulțumească colegei sale, Mădălina Cioveie, care i-a fost un sprijin constant în anii de activitate. Cu cele două antrenoare la cârma echipei, lotul național de seniori a adus acasă medalii pentru toți cei 10 sportivi români prezenți la Campionatul Mondial. Aceștia au fost: Daria Mihaiu, Claudia Ristea, Larisa Șuiu, Mara Dragomir, Leonard Manta, Antonio Surdu, Darius Branda, Daniel Țavoc, Vlăduț Popa și Mădălin Boldea.

Marcela Fumea și-a anunțat retragerea

România, pe locul al doilea la proba pe echipe

România s-a poziționat pe locul doi la proba pe echipe, fiind devansată doar de Italia, dar reușind să depășească China, o rivală de lungă durată a echipei noastre.

”Aceste medalii sunt extrem de valoroase pentru noi. Am avut o concurenţă extraordinară, 350 de sportivi din 37 de ţări participante. Românii au concurat în toate probele alături de toţi campionii mondiali din ultimii 5 ani. Lotul nostru s-a prezentat extraordinar! Am obţinut în calificări locul 1 în proba de Trio, locul 2 la Grup, locul 3 la Aerobic Dance, locul 5 la Cuplu, toate acestea aducând calificarea la Jocurile Mondiale de la Chengdu de la anul, în 4 probe: Perechi mixte, Trio, Grup şi Aerobic Dance. Acest loc este o performanţă extraordinară pentru sportivul nostru, care la doar 20 de ani s-a luptat în finală doar cu sportivi campioni mondiali” a mai spus Marcela Fumea.

Datorită acestor rezultate excepționale, echipa României s-a calificat în toate cele patru probe la Jocurile Mondiale de la Chengdu, programate pentru anul viitor.