Cea mai tare problemă de matematică a devenit virală pe Internet. Doar 1% dintre internauți o pot rezolva

de: Stan Nicu
17 07. 2023

Românii sunt mari consumatori de teste de perspicacitate, însă pentru această seară le propunem cu totul altceva. Cea mai tare problemă de matematică a devenit virală pe Internet. Doar 1% dintre internauți o pot rezolva. Provocarea pare una simplă, însă în realitate este una foarte complexă.

Aceasta este ceea mai tare problemă de matematică. Numai 1% dintre internauți îi pot da de cap

O problemă de matematică virală pe internet ridică probleme celor mai mulți dntre internauți. Pare simplă, însă nu este deloc, în contextul în care numai unul din 1.000 de oameni poate găsi la ea cele două răspunsuri diferite, dar corecte.

Testul de inteligență bizar, care poate fi găsit în galeria foto, implică adunarea unei secvențe de numerecare lasă utilizatorii uluiți în acest proces.

Cine a făcut testul de inteligență

Testul a fost creat de Go Tumble și distribuit pe Wikr. Acesta le solicită internauților să „gândească în afara cutiei, elaborând două răspunsuri diferite, dar corecte, la o serie de ecuații”.

”În primul rând, gândiți-vă în afara cutiei! Această problemă de matematică nu este atât de simplă. Chiar dacă, de obicei, există un răspuns corect pentru problemele de matematică, două soluții comune provoacă dezbateri aprinse în întreaga lume”, spun cei care au creat problema.

Creatorii exercițiului explică că majoritatea oamenilor vor începe prin a adăuga 1 + 4 pentru a ajunge la răspunsul 5.

După care vor adăuga 2 + 5 la suma lui 5 pentru a obține un răspuns de 12.

Cum vor gândi internauții pentru varianta finală

Cei mai mulți dintre internauți vor folosi același proces în rândul următor, adăugând 3 + 6 pentru a obține 9, apoi adăugați nouă la suma din ecuația de mai sus, 12, pentru a ajunge la cifra 21.

În ultima etapă, internauții vor adăuga 8 + 11 pentru a obține 19, înainte de a-l adăuga la suma liniei anterioare (21) pentru a obține 40.

În timp ce cei care au făcut exercițiul spun că 40 este un răspuns larg acceptat și corect, însă există un alt răspuns, dar pe care doar câțiva oameni îl vor atinge.

Soluția cu numărul 2

În timp ce cei care au născocit exercițiul spun că, desigur, 1 + 4 = 5, oamenii inteligenți vor obține răspunsul adăugând 1 la 4 x 1.

Folosind formula repectivă, vor adăuga 2 la 2 x 5 pentru a obține 12.

După care vor adăuga 3 la 6 x 3 pentru a obține 21.

Nu în ultimul rând, pentru a ajunge la răspunsul final și alternativ, vor adăuga 8 la 11 x 8 pentru a obține 96.