Cea mai tare iluzie optică. Numai persoanele cu un IQ ridicat pot identifica al doilea cal în mai puțin de 10 secunde în această imagine

de: Ștefan R. Apostol
30 08. 2024

Nu de puține ori găsim pe internet adevărate provocări, precum este și această cea mai tare iluzie optică. Numai persoanele cu un IQ ridicat pot identifica al doilea cal în mai puțin de 10 secunde în această imagine, tu poți?

Rezolvă cea mai tare iluzie optică

Iluzia optică este o experiență vizuală în care percepția realității este distorsionată, făcându-ne să vedem lucruri care nu există sau să percepem obiecte într-un mod diferit de realitate.

O astfel de iluzie optică celebră este „Iluzia lui Adelson”, cunoscută și sub numele de „Iluzia pătratelor A și B”. Aceasta a fost creată de Edward H. Adelson, profesor la MIT, și provoacă mintea să interpreteze greșit intensitatea luminii și umbrei.

Dar, astăzi îți propunem o altă iluzie, iar unii internauți o consideră a fi cea mai tare iluzie optică.

Descoperă al doilea cal în mai puțin de 10 secunde în această imagine!

Imaginea este a unui cal în mijlocul unui câmp. Este momentul să-ți folosești abilitățile de gândire creativă pentru a rezolva puzzle-ul.

Pentru a identifica animalul, va trebui să gândești rapid, iar dacă o poți găsi în mai puțin de 10 secunde poți pretinde că ai un nivel mai ridicat de inteligență decât cei care au nevoie de mai mult timp.

Pentru a rezolva puzzle-ul, trebuie să găsești moduri diferite de a-l privi, așa că începe prin a seta cronometrul pentru 10 secunde și încearcă să găsești al doilea cal.

Care este soluția la cea mai tare iluzie optică

Dacă nu ai putut să o vezi, nu-ți face griji. Mulți nu vor reuși, pentru că provocarea este de fapt o întrebare capcană. Mulți se vor fi concentrat pe imagine, căutând un alt animal. Dar calul rămas este reprezentat de literele care scriu „H-O-R-S-E”. Priviește peste părțile albe ale blănii creaturii și vei vedea literele luând formă.

Rezolvarea acestei iluzii este simplă în teorie, trebuie doar să ignori contextul și să te concentrezi pe pielea animalului. Cu toate acestea, mintea ta va continua să te păcălească, arătând cât de complexă și fascinantă este percepția umană.

În cele din urmă, această iluzie optică nu este doar un truc vizual, ci o fereastră către modul în care funcționează mintea noastră. Dacă ți-am deschis apetitul pentru alte asemenea provocări, tot cei ai de făcut este să cauți și vei găsi ceea ce te interesează aici.

În rest, ai mintea deschisă la orice provocare apare, iar astfel vei vedea dacă ai ce-ți trebuie pentru rezolva orice lucru într-un mod rapid.