03 aug. 2021 | 08:58

Cea mai scumpă biserică din București pentru nuntă. Câți bani trebuie să plătească mirii, deși suma de pe chitanță e mult mai mică

Utile
Cea mai scumpă biserică din București pentru nuntă. Câți bani trebuie să plătească mirii, deși suma de pe chitanță e mult mai mică
Biserica Ortodoxă și „afacerile” cununiilor religioase

Unul din cele mai importante momente din viața unui om, este căsătoria. Și cum momentul fericit cu cheltuială se ține, multe Biserici din România fac adevărate afaceri din asta. Nu ar fi nici prima și nici ultima dată când aflăm de prețuri exorbitante pentru o ceremonie religioasă de căsătorie. De ce ne-ar mira, la înmormântări reprezentanții Bisericii ajung să ceară sume la fel de mari. În ziua de azi căsătoria religioasă a ajuns un lux, mai ales pentru cei cu venituri puține, iar cei în măsură nu ridică nici măcar un deget.

Biserica Ortodoxă și „afacerile” cununiilor religioase

Deși pare ireal, realitatea este una și mai dură. În ultimii ani tot mai mulți tineri vor să-și unească destinele și în fața Domnului, astfel că apelează la preoții din Bisericile Ortodoxe Române. Din păcate, și nu de puține ori, viitori însurăței ajung să afle cam care sunt tarifele acestui moment intim și care ar trebui să fie unic în viața lor. Într-o Românie, unde salariul minim brut pe economie nu ajunge nici măcar la nivelul Poloniei, un astfel de pas, al căsătoriei, poate deveni un prag spre falimentul personal.

Dacă plecăm de la acest aspect, vom afla că în multe Biserici Ortodoxe, cel puțin din București, tarifele pot părea adevărate handicapuri pentru un viitor cuplu și nașii acestora. Nu toți au noroc de nași de cununie cu dare de mână, sau cu ceva mai mulți bani în conturi, dar își doresc să facă cununia religioasă în lăcașuri de cult cu o anumită semnificație. În București sunt foarte multe, de la Biserica Domnița Bălașa și până la celebra Biserica Rusă.

Nașii ajung să plătească și 20 de milioane de lei vechi pentru cununia religioasă

Dacă până acum, lucrurile au fost într-o relativă evoluție, odată cu declanșarea actualei crize, finanțele s-au subțiat. De la 1 august se pot organiza nunți cu mai multe persoane, deci și ceremoniile de cununie religioasă pot fi cu mai multe persoane. Nu asta este problema, ci prețul pe care unii preoți îl cer pentru această frumoasă ceremonie a cununiei religioase.

Una din cele mai frumoase biserici din București, este Biserica Sfântul Spiridon. Este cea mai mare biserică din București, și este foarte aproape de Piata Unirii. Cu alte cuvinte, direct în buricul târgului. Cine nu și-ar dori să se cunune religios într-o asemenea frumusețe de biserică? Din păcate aceste avantaje vin și cu un handicap, prețul.

Conform unor surse pentru o ceremonie religioasă nașii de cununie ai viitorilor însurăței ar trebui să plătească aproximativ 20 de milioane de lei vechi. Prețul este corect, dar nu și pe chitanță. Când vine vorba de chitanță, aici suma este alta, undeva în jurul a 1,5 milioane de lei vechi. Așa să tot faci o cununie religioasă, nu?

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro