Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. Un dietetician a dezvăluit ce se poate consuma

de: Ioana Bucur
14 11. 2023

Pare un subiect neașteptat, însă specialiștii au făcut o analiză inedită, dezvăluind care este cea mai sănătoasă băutură alcoolică. Un dietetician a explicat ce putem consuma fără emoții, dar în cantități moderate, evident.

O analiză neobișnuită

Știm foarte bine care sunt efectele nedorite ale consumului excesiv de băuturi alcoolice, însă puțini să gândesc că aceste licori au și alte efecte negative asupra organismului uman: unele au în compoziție o cantitate destul de mare de zahăr, deci sunt bogate în calorii, au gluten, nefiind recomandate pentru cei cu intoleranță la acest compus.

Rafturile magazinelor din aproape toate colțurile lumii sunt pline, gama de produse din care putem alege este uriașă. Specialiștii în nutriție au studiat „oferta de pe piață” și au ajuns la o concluzie.

Te-ar putea interesa și: Băutura pe care o consumă tot mai mulți români, dar pe care Mihaela Bilic nu o recomandă: ‘Nu vă lăsați păcăliți’

Care este cea mai sănătoasă băutură alcoolică

Dieteticianul Megan DeChatelets a dezvăluit care este cea mai sănătoasă băutură alcoolică.

Mulți ar putea crede că tequila ar fi, însă multe soiuri care au pe etichetă „100% agave” mai au pe lista ingredientelor și anumiți aditivi, într-o concentrație mică – sub 1%, printre care: siropul pe bază de zahăr, glicerina, extractul de stejar și colorantul de caramel.

Te-ar putea interesa și: Tragedie fără margini înaintea unei nunți. Mai mulți oameni au murit după ce au consumat alcoolul de la petrecere

Foto: Profimedia

Concluzia specialistului

Așadar, alegerea specialistului este mezcalul – o băutură spirtoasă originară din regiunea mexicană Oaxaca. Este important de precizat că producătorii din Mexic sunt obligați prin lege să treacă pe etichetă orice aditiv folosit, indiferent de concentrația în care acesta este prezent.

Compoziția mezcalului trebuie să fie 100% agave, conform autorităților mexicane de reglementare din Oaxaca.

„Ingredientele naturale din această băutură sunt foarte importante. Același principiu este aplicabil și în cazul alimentelor”, a adăugat DeChatelets.