28 sept. 2022 | 21:31

Cea mai pură apă din lume este în România. E locul din care chiar Zamolxe, zeul dacilor, a băut

Știri generale
Cea mai pură apă din lume este în România. E locul din care chiar Zamolxe, zeul dacilor, a băut
Cea mai pură apă din lume se găsește în România.

Cea mai bună și pură apă din lume este în România și a fost iubită de zeul dacilor. La noi în țară se ascunde o apă incredibilă care ar fi fost băută chiar de Zamolxe. Ea este denumită 7 izvoare și specialiștii au descoperit după multe analize că indică un număr de zero bacterii, lucru pe care nu l-au mai întâlnit. Unde se găsește aceasta? Locul de unde izvorăște a fost descoperit în urmă cu mii de ani în urmă. Legendele spuneau atunci că este ,,apă vie”.

Cea mai pură apă din lume: se află în România și a fost iubită de Zamolxe

În România se ascunde cea mai pură apă din întreaga lume. Aceasta se află în Munții Bucegi, iar cei mai mulți cunosc întreaga cascadă de unde izvorăște sub numele de 7 izvoare. Multe legende ale locului au susținut că aici se găsește renumita ,,apă vie”. Cu siguranță puțini români au vizitat zona impresionantă, dar iată că din ce în ce mai mulți turiști străini s-au arătat curioși de locul acesta.

Poți să ajungi aici după ce urmărești traseul spre în Munții Bucegi. Mai exact, trebuie să parcurgi drumul până la Cheile Zănoagă, între Lacul Scropoasa și Bolboci. Locul numit 7 izvoare este la altitudinea de 1.300 de metri, unde apele izvorăsc dintr-un lac subteran care nu a secat niciodată.

Apa curge pe stâncile muntelui ca un adevărat spectacol cu un volum de aproximativ 400 de litri pe secundă. Cercetătorii susțin că apa a curs neîntrerupt de acum 2.000 de ani, iar o legendă susține că tocmai de aici și-au potolit setea generații întregi. De asemenea, însuși zeul dacilor ar fi băut din acest izvor.

Ce credea Nicolae Ceaușescu despre izvorul incredibil?

Au apărut zvonuri că accesul la izvoare ar fi fost restricționat de Nicolae Ceaușescu după ce în lume s-ar fi dat vestea despre apa cea mai curată pe care doar România o avea. Fostul președinte român ar fi fost convins într-un timp că cele 7 izvoare dețin secretul nemuririi. Se spunea inclusiv că specialiștii cooptați de lider ar fi descoperit un lac subteran care se află chiar sub stânca din care izvorăște cascada la suprafață.

Mai mult specialiștii s-au ocupat de cascadă, printre care Grigore Marinescu sau Gheorghe Murceanu. Concluziile lor au fost confirmate ulterior de francezi, care au primit câteva mostre de apă. De asemenea, alte analize au fost făcute și după 1990 de institute din Germania, care au stabilit că apa din munţii Bucegi are parametrii optimi de puritate.

Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
FOTO Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
INTERDICȚIA se va aplica peste tot în ROMÂNIA. Klaus Iohannis a semnat decretul chiar astăzi, 17 APRILIE
Capital.ro
Cât de înalt poate fi gardul dintre vecini. Legea pe care toți românii care stau la curte trebuie să o cunoască
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
LOVITURĂ pentru milioane de PENSIONARI! Adevărul despre CREȘTEREA PENSIILOR! E ȘOCANT
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O ispită de la Insula Iubirii apare în cel mai recent videoclip de la Tzanca Uraganu. Livia nu este la prima apariție de acest gen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro