Cea mai nocivă carne pe care românii o cumpără din Lidl, Kaufland sau Carrefour. La ce să fie atenţi
Carnea este nelipsită din coșurile de cumpărături ale românilor, astfel că marile lanțuri de magazine înregistrează sume colosale de pe urma lor. Dar haide să vedem, totuși, care este cea mai dintre toate și care se regăsește adesea pe mesele tuturor. La ce să fie atenți românii
Carnea din magazin care este foarte nocivă
Este bine cunoscut faptul că a consuma carne roșie poate fi dăunător pentru organism. Produsele din carne de porc și de vacă vin cu o listă lungă de riscuri pentru sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, cancer, diabet și un risc general crescut de mortalitate.
Prin urmare, mulți au ales să renunțe la carnea roșie ca răspuns la aceste preocupări legate de sănătate, crezând că cea de pui este o opțiune mai sănătoasă. Dar nu este deloc așa. Un ONG din Germania trage un puternic semnal de alarmă și spune că puiul este foarte periculos pentru.
Carne de pui infestată în marile lanțuri din UE
Specialiștii germani atrag atenția asupra faptului că păsările sunt pline de bacterii foarte periculoase, acest lucru fiind descoperit în urma unor analize care s-au făcut la produsele celor mai mari producători de care de pui din Europa.
Raportul realizat de ONG-ul german a indicat niveluri ridicate de bacterii foarte periculoase și rezistente la antibiotice în puiul vândut în Franța, Germania, Polonia, Olanda sau Spania. Carnea cea mai periculoasă a fost cea produsă de o companie germană, urmată de un grup alimentar francez și de unul olandez.
Citește și: De ce trebuie să spumezi carnea de pui atunci când fierbe. Motivul pentru care devine periculoasă
Cum poți contamina și lucrurile din jur
Oamenii se pot contamina cu aceste bacterii dacă nu se spală bine pe mâini după atingerea puiului sau dacă nu îi gătesc cum trebuie. Ba mai mult, se spune că spălarea cărnii înainte de a o prepara nu face decât să agraveze situația.
Aceștia cred că dacă o spală pot scăpa de bacteriile care sunt prezente pe carne, dar nu este deloc sănătos. Pentru că, în acest fel, sunt raspândiți agentii patogeni prin toată bucătăria, susțin specialiștii în domeniu, de la universitatea americană Drexel.
Bacteriile dispar, în general, prin gătirea puiului, prin prăjire, coacere sau fierbere.
Citește și: Ce să presari peste carnea de pui pentru a ieşi crocantă. Aşa se face la fast-food, de asta iese delicioasă