25 feb. 2020 | 09:18

Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus. Streinu-Cercel: Nu faceți asta!

Sănătate
Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus. Streinu-Cercel: Nu faceți asta!
Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus. Streinu-Cercel: Nu faceți asta!

La ora actuală nu există cazuri de coronavirus în România. Nu există bolnavi infectați cu virusul care a făcut ravagii în China și a început să genereze numeroase victime în Italia. Situația suspecților este una foarte clară, dar aceștia sunt în carantină și nu pot fi consderați bolnavi. Aceste date au fost confirmate în cadrul unei conferințe MAI desfășurate luni seara la care a participat și Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel.

Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus

Luni seara, în jurul orei 21, 21:30, la sediul MAI a avut loc o conferință de presă având ca temă de discuție criza epidemiologică ce stă să bată și la ușa României. Dacă până aseară au existat tot felul de zvonuri pe această temă, ministrul iterimar de la Interne, Marcel Vela a încercat, alături de Raed Arafat, profesorul Adrian Streinu-Cercel, Ministrul Sănătății și reprezentanți ai Ministerului de Finanțe, a declarat că pe teritoriul României, cel puțin pentru moment nu există niciun caz clar de infecție cu coronavirus.

În cadul aceleiași conferințe de presă profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat, luni seara, că informația privind o tânără corporatistă, la care s-a confirmat coronavirusul este fake news.

Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus. Streinu-Cercel: Nu faceți asta!

Cea mai mare greșeală pe care o fac românii in caz de coronavirus. Streinu-Cercel: Nu faceți asta!

„În momentul de față nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou. E adevărat că la Matei Balș am făcut o serie de teste și că toate au ieșit negative. Deci știrea este falsă (…) În acest moment nu e niciun test în lucru, pentru că nu e cazul să facem o serie de teste. Au fost făcute teste. Au fost toate negative. În momentul de față nu există un caz pe teritoriul României cu virusul cel nou”, a spus Streinu Cercel, luni seara.

Streinu-Cercel: Nu faceți asta!

Tot aseară,în conferința de presă directorul spitalului ”Matei Balș” a atras atenția asupra lucrurilor pe care le avem de făcut pentru a ne proteja de o posibilă infecție:

 ”În condițiile acestea, avem tendința de a lua antibiotice, ceea ce este una dintre cele mai mari greșeli. Masca protejează într-o oarecare măsură, dar dacă o folosiți după o oră nu va mai avea niciun rol. Problema este cât o folosim și ce facem cu ea după ce am folosit-o. Masca trebuie aruncată la pubelă, apoi trebuie să vă spălați pe mâini.”

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro