09 aug. 2022 | 13:33

Cea mai frumoasă şosea din România. Mulţi cred că e Transfăgărăşan, dar nu e aşa. Foto

Știri generale
Cea mai frumoasă şosea din România. Mulţi cred că e Transfăgărăşan, dar nu e aşa. Foto
Șosea spectaculoasă în România: unde se află?

România este renumită pentru peisajele de basm pe care le are, iar din ce în ce mai mulți turiști străini au început să se bucure de frumusețile de la noi. O șosea spectaculoasă din România i-a lăsat pe cei care au colindat-o cu gura căscată. Unii dintre ei au crezut că este Transfăgărășan. Toată lumea trebuie să bifeze măcar o dată în viață această destinație fabuloasă care te lasă fără reacție. Iată unde trebuie să mergi!

Destinația perfectă din România: are cea mai frumoasă șosea

România are multe frumuseți care de o perioadă sunt descoperite la pas de turiștii străini. Majoritatea rămân fără cuvinte atunci când văd peisajele de la noi. O călătorie poate să fie mai frumoasă dacă alegi să mergi cu autoturismul personal. Poți să te deplasezi în liniște, te bucuri de confort și poți să oprești de câte ori crezi că este necesar.

Un loc fruntaș îl ocupă traseul din Cazanele Dunării. Toți românii ar trebui să ajungă aici măcar o dată în viață. Regiunea este impresionantă. Mai exact, este vorba de un drum pe DN 57, pe o distanță de 141 de kilometri, între localitatea Pojejena, trecând mai apoi prin Dubova, Orşova, Porţile de Fier, Drobeta Turnu Severin.

Șoseaua este mărginită pe o singură parte de peretele stâncos al munților și pe cealaltă parte de un mal abrupt. Aici poți să admiri statuia celebră a lui Decebal, sculptată în munte. Aceasta este cea mai mare sculptură în piatră din Europa.

Peștera uriașă din zonă

Foarte aproape de statuie se află o grotă impresionantă în care se poate intra cu ajutorul unei bărci de mici dimensiuni. Se presupune aceasta provine dintr-o strâmtoare marină care făcea legătura între Lacul Panonic și Lacul Pontic. La peștera Veterani nu poți ajunge decât pe apă.

Ea este cunoscută și ca: „Peştera lui Veterani“, „Peştera din Pînza Curii“ sau „Peştera Piscabara”. Grota este situată la o înălțime de aproximativ 70 de metri deasupra apei, cu o lungime totală de 173 de metri și o lățime de 40 de metri.

Atunci când apele sunt scăzute, la intrarea în Cazanele Mici se pot vedea resturile unui vehicul. Acesta este autoturismul lui KAROL. În anul 1992 el a săpat în peșteră pentru a descoperi comori, iar în 1994 a revenit pentru același lucru.

Nu se știe de ce autoturismul a plonjat în apele fluviului. Karol avea atunci doar 20 de ani, pierzându-și viața pe loc din cauza impactului. Băiatul nu se întorsese de foarte mult timp pe meleaguri înainte de tragedie.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro