Cea mai frumoasă plajă din România. Nisipul e fin ca în Bulgaria și apa e ca în Grecia

Cea mai frumoasă plajă din România. Nisipul e fin ca în Bulgaria și apa e ca în Grecia
Cea mai frumoasa plaja din Romania. Nisipul e fin ca in Bulgaria si apa e ca in Grecia

Litoralul românesc este renumit pentru frumusețile sale, nisipul fin, plajele late și viața de noapte excentrică. Internauții sunt de părere că, la malul Mării Negre, se află cea mai frumoasă plajă din țară. Apa cristalină în care te poți oglindi se aseamănă cu cea din Grecia, în timp ce nisipul fin te duce cu gândul la litoralul de la sud de Dunăre. Despre ce loc ar fi vorba.

Unde se află cea mai frumoasă plajă din România

Nu este vorba de Mamaia, Neptun, Jupiter sau Mangalia. Plaja sălbatica de la Tuzla este considerată a fi cea mai frumoasă din România, datorită peisajului mirific.

Apa în culoarea smaraldului îți amintește de Marea Egee, iar nisipiul extrem de fin poate concura, cu ușurință, cu litoralul din Albena sau Sunny Beach, spun localnicii din zonă.

Plaja Tuzla se află situată la 20 de kilometri de Constanța, în apropiere de stațiunea Eforie Sud. Mergi pe un drum șerpuit de piatră si nisip, inconjurat de straturi de floarea soarelui și vei ajunge la destinația care îți taie răsuflarea.

Conform secretele.com, pentru a ajunge pe plaja de la Tuzla, este necesar să străbați o potecă de 50 de metri umbrită de vegetație, iar în fața ochilor vei zări golful de la Tuzla întins pe aproximativ 1 kilometru lungime.

Plaja de la Tuzla este un loc sălbatic și virgin, nealterat de om. Atunci când ajungi la Tuzla, vei fi fermecat de apa curată, vegetația luxuriantă, stâncile si baracile de pescari, unde musafirii sunt primiți cu bratele deschise.

Citește și Cum să nu îți pierzi copilul pe plajă. Soluțiile care te scapă de orice coșmar în concediu

De ce preferă turiștii plajele sălbatice și liniștite

Plaja de la Tuzla a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai exotice atracții turistice de pe litoralul românesc, un loc căutat de tinerii care vor să trăiască o experiență inedită la malul Mării Negre, evadând din aglomerația și agitația marilor orașe, căutând liniște și armonie.

Agentul de turism Cristian Barhalescu a oferit detalii despre cât de mult sunt atrași turiștii de plajele sălbatice din România, precum și prețurile unei mese copioase la pescăriile din zonă.

„Sunt plaje care atrag foarte tare turiștii străini dar si români deopotrivă care își doresc altceva decât turismul traditional si sunt foarte accesibile, dar care oferă acea liniște.

Acea satisfacție a unor locuri pe care le descoperă mai puțini și nu aglomerația și îngrămădeala plajelor cu sezlonguri multe cu umbrele, cu beach baruri, cu zgomot.

La pescăriile de pe plajă, puteți mânca pește proaspăt, iar o portie costa intre 10 si 30 de lei, in functie de preferinte. Oaza de liniste atrage anual aproximativ 3.000 de turiști.

Tuzla se afla exact la jumătatea distantei dintre Constanța și Mangalia, pe DN39. Plaja este la o distanta de aproximativ 5 kilometri fata de drumul principal, iar ca sa ajungeti acolo, trebuie sa parcurgeti un drum anevoios, neasfaltat.”, a declarat agentul, potrivit sursei citate.