Cea mai delicioasă tartă cu mere și struguri. Rețeta simplă și rapid de făcut
Dacă doriți să preparați o rețetă delicioasă de sezon, dar nu știți ce anume, aflați că rețeta de tartă cu mere și struguri e un dulce delicios și simplu, pe care îl poate face oricine. În plus, acest desert este ideal dacă aveți invitați la masă, iar timpul de pregătit este unul scurt.
Tartă cu mere și struguri – ingrediente
- 4 mere
- 250 g de struguri negri
- 200 g de făină
- 100 g de unt
- 2 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 2 linguri de smântână
- o lingură pesmet din biscuiți
- un vârf de sare
- nuci măcinate
Tartă cu mere și struguri – mod de preparare
Ca să pregătiți aluatul, amestecați făina cu untul și cu sarea și adăugați apă astfel încât să rezulte o compoziție ușor de modelat. Se întinde apoi aluatul într-o tavă de tartă, unsă cu unt și tapetată cu făină în prealabil. Se curăță merele de coajă șo se taie în bucățele mici. Peste aluatul de tartă se adaugă apoi bucățelele de mere și bucățelele de struguri. Se bat bine cele două ouă cu zahărul, se adaugă în compoziție și nucile mărunțite, nu mai mult de o mână de nuci, pesmetul de biscuiți și smântâna, se amestecă totul și se adaugă aluatul de tartă cu fructele deasupra. Totul se dă la cuptor pentru 40-50 de minute, la foc mediu. Atunci când este gata, tarta se lasă apoi la răcit, iar deasupra se poate presăra frișcă, migdale sau nucă măcinată.
Beneficiile strugurilor
De precizat este că o cană de boabe de struguri roșii sau albi conține 104 calorii, 1,09 grame de proteină, o,24 grame de grsime, 1,4 fibre, 4,8 miligrame de vitamina C, 10 micrograme de vitamina A, 288 miligrame de potasiu, 0,54 miligrame de fier și 3 micrograme de folați.
Având un nivel ridicat de apă, strugurii sunt buni pentru hidratare, oferind o cantitate mare de nutrienți esențiali și cu puține calorii.
Strugurii conțin și mulți antioxidanți, care sunt importanți pentru sănătatea ochilor, precum luteina, zeaxantina, iar strugurii roșii au resveratrol fitochimic în coajă, antioxidntul care este cunoscut pentru protejarea împotriva mai multor boli cronice.
Benefciile merelor
De precizat este că principalele beneficii ale merelor sunt datorate conținutului lor foarte ridicat de antioxidanți și pectină, care luptă împotriva radicalilor liberi, stimulând detoxifierea naturală a organismului.
Mai mult, merele sunt extrem de sățioase, fiind recomandate persoanelor care vor să slăbească, însă care nu își pot controla poftele alimentare.
De altfel, merele au un conținut ridicat de fitochimicale naturale ce acționează ca antioxidanți puternici atunci când sunt consumate.