Cea mai delicioasă prăjitură cu căpșune. Rețeta simplă a gospodinelor
Prăjitura cu căpșune este un desert foarte simplu, pe care oricine îl poate face în propria bucătărie. De asemenea, de menționat este că aceste căpșune pot fi înlocuite cu succes cu zmeură, piersici sau oricare alte fructe vă plac mai mult. Iată cum se prepară și care sunt ingredientele.
Prăjitură cu căpșune – Ingrediente
-
-
-
- 6 ouă mari
- 250 g faină
- 200 g zahar tos fin
- 2 linguri rase zahăr pudră
- 5 linguri apă clocotită
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 vârf cuțit sare
- 300 g capsune (cirese/piersici/caise/prune/vișine).
-
-
Mod de preparare prăjitură cu căpșune
Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează cu zahărul tos și un vârf de cuțit de sare până când își triplează volumul, iar gălbenușurile se deschid la culoare.
Apoi, se adaugă, pe rândm cinci linguri de apă clocotită (o fierbeți, nu o puneți direct de la robinet), și se mixează după fiecare lingură adăugată, apoi se adaugă făina și se mixează până la omogenizare.
Albușurile se pun într-un vas, se adaugă 2 linguri rase de zahăr pudră vanilat (20 g) și se miează până se obține o bezea fermă, cam 10 minute. Se adaugă apoi, în două tranșe, bezeaua, peste amestecul de gălbenușuri și se amestecă cu grijă, de jos în sus.
Aluatul se pune în tavă, tapetată cu unt și făină, iar pe deasupra se pun căpșunele tăiate cubulețe sau feliuțe subțiri. Prăjitura cu căpșune se coace în cuptorul preîncălzit a 180 de grade C, pentru 30 de minute. De menționat este că, în primele 15 minute nu trebuie să deschideți cuptorul, pentru că este posibil ca prăjitura să se lase.
Prăjitura cu căpșune se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă, apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se taie în cuburi. Se servește cu mare poftă. Prăjitura etse una cât se poate delicioasă și, după cum ați putut observa, se prepară foarte simplu, iar ingredientele nu sunt complexe.