Cea mai curată plajă din România. Aici găsești un nisip ca de aur și apă limpede

de: Mariana Olteanu
19 06. 2023

În sezonul estival, plajele sunt la mare căutare. Cea mai mare provocare pentru mulți dintre românii care-și doresc să petreacă vacanța pe litoral este găsirea unei plaje curate. Din fericire, avem soluția pentru aceștia. Află în rândurile de mai jos unde se află cea mai curată plajă din România!

Unde se află cea mai curată plajă din România

Românii care sunt îngroziți de plajele murdare din staţiunile aglomerate, pot merge pe plaja din Tuzla. Chiar dacă aceasta nu este una populară, aceasta se remarcă prin ordinea și curățenia. Mai mult, aceasta nu se află la o mare distanță de restul plajelor.

Aceasta se află între Constanța și Mangalia, la o distanță de 2 km pe șoseaua DN39, imediat după Eforie Sud. În total, în această localitate locuiesc 7000 de oameni, un număr nesemnificativ față de celelalte orașele de pe malul Mării Negre.

Cei care optează pentru această plajă, se vor putea bucura și de nisipul fin şi de zgomotul făcut doar de valuri. La polul opus, cu cea mai mai murdară plajă se află plaja Novodari.

La ce pericole se expun turiștii care merg pe litoral

Românii care-și petrec vacanța la mare ar trebui să țină cont de mai multe recomandări. Potrivit cercetătorilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa” (I.N.C.D.M. Constanţa), există riscul ca, în zece zile de la distrugerea barajului Kahovka, valul de sedimente să ajungă în Marea Neagră, motiv de îngrijorare pentru autorități.

În încercarea de a ține situația sub control, autoritățile au prelevat mai multe probe de apă. Din păcate, nu este exclus ca valul plin de sedimente, uleiuri si alte substanțe necunoscute, posibil toxice, să intre pe țărmul românesc al Mării Negre în cel mult șapte-zece zile, punctul de intrare fiind Sulina. Ulterior, acest val ar putea pătrunde pe linia țărmului Năvodari, Constanța, Eforie, stațiunile din Sudul litoralului Mangalia, Vama Veche, apoi către Bulgaria.

Cu toate acestea,  până la această oră nu există niciun semnal de alarmă privind un pericol pentru turiști, fiind verificați constant parametrii de poluare din Marea Neagră și Dunăre.

„Este o panică, după părerea mea, nejustificată. Chiar dacă apa se diluează, uite acum, vin și ploile și mai multă apă pe Dunăre, cu acest baraj și cu valul de inundație s-a diluat și mai mult, e adevărat că există posibilitatea ca virusul să supraviețuiască în mediul acvatic, însă șansele ca să ajungă într-o doză infectantă, pe litoralul României, sunt aproape nule după părerea mea”, a declarat Adrian Bîlbă, doctor în ştiinţe şi director al ONG EcoDobrogea, la Antena 3 CNN.