Cea mai bună tartă cu ciocolată și căpșune. Cât de simplă este rețeta
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar ai rămas fără idei, astăzi îți propunem un desert simplu și gustos: tartă de ciocolată cu căpșune. Dacă vei vrea să îmnulțești ingredientele pentru a o transforma într-un tort supraetajat, e de înțeles. Cine poate spune „Nu!“ unui blat cu cacao și ciocolată? Ca să nu mai vorbim de toppingul cu fulgi de cocos, migdale, căpșuni și zmeură, pe care l-ai putea folosi și ca umplutură.
Cum faci cea mai bună tartă de ciocolată și căpșune
Este o tartă fără pretenţii, fără cine ştie ce decor, dar care se prepară repede (maxim 60 de minute) și este foarte gustoasă. Aşa că pune-ţi şorţul şi să trecem la treabă!
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tarta sunt următoarele:
- 1 lingură unt;
- 1 lingură zahăr;
- 1 gălbenuș;
- 1 linguriță esență de vanilie;
- 1 linguriță praf de copt;
- 2 linguri cacao;
- 1/2 cană făină;
- 1/2 cană chipsuri de ciocolată;
- fulgi de cocos;
- 1/4 cană migdale, zdrobite;
- 1/3 cană zmeură;
- 3-4 căpșuni, tăiate în două;
- 1-2 linguri lapte condensat.
Mod de preparare, pas cu pas
1. Pune într-un bol untul, zahărul și gălbenușul și amestecă până ce compoziția devine omogenă;
2. Adaugă esența de vanilie, praful de copt, cacaoa pudră și făina și frământă cu mâna până ce obții un aluat;
3. Folosește un făcăleț, întinde aluatul și așează-l într-o tavă pentru copt cu margine detașabilă;
4. Bagă la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade;
5. Presară cu fulgi de ciocolată, apoi mai dă la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade;
6. După ce se răcește ornează cu fulgi de cocos, migdale, zmeură și căpșuni;
7. Adaugă la final și puțin lapte condensat.
Dacă nu mai ai răbdare, poți servi tarta imediat după ce o decorezi, dar trebuie să știi că este mult mai bună dacă apucă să stea măcar 2 ore la frigider şi să se împrietenească bine toate aromele pe care le conţine.